REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pernai kupreliškiečius ir aplinkinių kaimų gyventojus šiurpinusios šunų pjautynės šiemet kartojasi.

REKLAMA
REKLAMA

Prie namų pririštais šunimis besimaitinantys plėšrūnai, panašu, sugrįžta į savo senus medžioklės plotus. Praėjusiais metais Papilio seniūnijos Kupreliškio miestelyje ir jo apylinkėse siautėjo plėšrūnai, kurie tiesiog kieme papjaudavo arba su visomis grandinėmis, prie kurių jie būdavo pririšti, išnešdavo namus saugančius šunis, juos papjaudavo ir suėsdavo. Žmonės tąkart neteko kelių dešimčių savo augintinių.

REKLAMA

Pernai šunų pjautynės prasidėjo liepos viduryje. Lygiai po metų panašūs atvejai pasikartojo.

Medžioklę plėšrūnai pradėjo nuo to paties vienkiemio kaip ir pernai.

Prieš keletą dienų netoli Kupreliškio esančio Veščiūnų vienkiemio gyventoja pensininkė Valė Pečiulienė neteko savo augintinio.

Kitame kaime gyvenantis jos sūnus, ūkininkas Ričardas Pečiulis pasakojo, kad mama savo kieme nuolat laiko po kelis šunis.

Vieną rytą ji pastebėjo, jog jagterjerų veislės kalytei perkąsta nugara. Laimei, ji išgyveno. Matyt, palaida buvusi kovinga kalė sugebėjo išsisukti nuo mirties.

REKLAMA
REKLAMA

Po tos pačios nakties rastas negyvas šuns jauniklis. Jis, pasak šeimininkų, turėjo užaugti gana didelis. Deja, šuneliui buvo perkąstas kaklas ir plaučiai, jis neišgyveno.

Kalbama, kad šuns tomis dienomis neteko dar viena kaimynystėje gyvenanti moteris.

V. Pečiulienės sodyboje pernai dingo net keturi šunys. Visi – liepos mėnesį. Kai kurie buvo suėsti vietoje, du – ištraukti „su visais kuolais“ ir išvilkti iš kiemo. Šeimininkė vėliau toli nuo namų terado grandines su pavadėliais.

„Jei Vyriausybė taip toliau nereaguos į gyventojų pranešimus apie plėšrūnų daromą žalą, po kelerių metų rašysite apie jų papjautus žmones“, – įsitikinęs šunelių netekusios moters sūnus R. Pečiulis.

Kupreliškio medžiotojų būrelio vadovas Jonas Eidikonis sakė dar negirdėjęs, kad plėšrūnai būtų apsilankę pačioje gyvenvietėje. Tačiau tam medžiotojai ruošiasi ir galbūt ateityje organizuos naktinius budėjimus.

Jurgita VITKAUSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų