REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įvykusi avarija, kurios metu naftos produktais buvo užterštas vandentiekio vanduo, sukėlė nepatogumų Kurtuvėnų (Šiaulių rajonas) gyventojams. Žmonės iki šiol negali naudoti vandens iš čiaupo. Nors vandentiekis jau išvalytas, laboratorija dar neištyrė iš jo paimto geriamojo vandens mėginių.

REKLAMA
REKLAMA

Išbėgęs tepalas pateko į vandenį

Prieš kelias dienas Kurtuvėnų miestelio pagrindinėje aikštėje įvyko avarija. Neatsargiai vairuojamas lengvasis automobilis atsitrenkė į vandentiekio šulinėlį, o iš nudaužtos mašinos išsiliejęs tepalas per šulinėlį pateko į vandentiekio tinklus.

REKLAMA

Kurtuvėnų žemės ūkio bendrovė vartotojams tiekia požeminį vandenį iš giluminio gręžinio. Šia paslauga naudojasi daugiau nei šimtas gyventojų, kurie per parą suvartoja apie 30 kubinių metrų vandens. Kurtuvėnų vandentiekio tiekiamą geriamą vandenį naudoja ir mokykla, kavinė, parduotuvė, geriamojo vandens gamybos įmonė.

Miestelio gyventojai ir smuklės „Kryžkelė“ savininkė pasakojo, kad vandentiekio vandenyje pastebėjo tamsios spalvos tepalo teršalų priemaišų.

REKLAMA
REKLAMA

Sustabdė vandens tiekimą

Šiaulių valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba patikrinusi Kurtuvėnų vandentiekį nustatė, kad miesto aikštėje esantis vandentiekio šulinėlis ir teritorija aplink jį užteršti ir sustabdė geriamojo vandens tiekimą.

Laikinai sustabdyta geriamojo vandens gamybos įmonės veikla bei pagaminta produkcija. Kol kas negali dirbti ir smuklė bei kitos maisto tvarkymo įmonės.

Kurtuvėnų žemės ūkio bendrovė raštu informavusi gyventojus, kad vandens iš čiaupo vartoti negalima, išvalė užterštą vandentiekį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėjos Audronės Mikalauskienės žodžiais, vandens tiekimas bus atnaujintas tik įsitikinus, kad jis yra tinkamas vartoti.

Šiaulių VMVT specialistai tiekiamo geriamojo vandens ir fasuoto geriamojo vandens mėginius išsiuntė į Nacionalinį maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutą, kad būtų nustatyta, ar išvalytame vandentiekyje nėra mikrobinės ir cheminės taršos. Mikrobinės taršos nerasta, o atsakymas dėl cheminės taršos dar negautas.

Irena BUDRIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų