REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laimutis Sėdžius – viena iš televizijos ikonų. Ilgametis kino ir teatro aktorius, sukūręs per 60 įvairiausių vaidmenų, karjerą pradėjo vesdamas legendinę „Dainų dainelę“. Anksčiau per televizorių Laimutį žiūrovai galėjo išvysti su Angele Kiliuviene „Sveikinimų koncertuose“, o visai neseniai jis sukūrė vaidmenis serialuose „Mano mylimas prieše“ ir „Pavogta laimė“. Tačiau šią vasarą Laimučio dienos prasideda stovint klebonijoje ir kruopščiai besisegant ant kaklo skaistutę. Segėdamas šį kunigų skiriamąjį ženklą, Laimutis žengia iš savo kambario į Širvintų miestelį. Gatvėje sutikti praeiviai Laimučiui sako: „Garbė Jėzui Kristui!“, ir jis jiems visada pagarbiai atsako: „Per amžių amžius!“

REKLAMA
REKLAMA

Ne, Laimutis Sėdžius nepakeitė profesijos. Naujame LNK seriale „Saldi nuodėmė“ gavo naują kunigo Povilo vaidmenį. „Kai nuvažiavom į Širvintas filmuoti serialą, iškart susipažinome su Švento Arkangelo Mykolo parapijos dvasininkais, - pradeda pasakoti Laimutis Sėdžius. – Nuo tada jie mums labai padėjo. Man jie visada pataria, ką pasiimti: rožančių ar maldaknygę, vilkėti sutaną ar liturginius rūbus, kada prie altoriaus priklaupti, o kada persižegnoti.Ir jiems, ir man rūpi, kad kunigas būtų kunigas. Tad aš vis domiuosi, kaip elgiasi kunigas, o dvasininkams, kita vertus, kelia smalsumą aktoriaus profesija.

REKLAMA

Jie vis paklausia: „Kaip sekasi mokytis tekstus? Kaip persikūnijate į personažus? Kaip tuo metu jaučiatės?“ Jie taip nuoširdžiai mus priėmė, kad mes visi tapome kaip viena šeima. Atvažiuoju, ir į mane dvasininkai kreipiasi „kunige“, o aš jiems irgi „kunige'“, - juokiasi Laimutis. – Taip Širvintose ir pasklido kalbos, kad atvyko naujas dvasininkas. Išeinu iš klebonijos persirengęs kunigo rūbais, sutinku kokią moterėlę, ji pamato kunigą ir pagarbina, tai ir aš ją pagarbinu taip, kaip reikia!“

REKLAMA
REKLAMA

Seriale „Saldi nuodėmė“ Laimučio vaidinamas kunigas Povilas pas save priglaudžia du nuodėminguosius – Liandrą (aktorė Ieva Šimukauskienė), kuri pabėga iš didmiesčio, nes ten įsivėlė į nešvarius reikalus, ir Mantą (aktorius Donatas Bakėjus), kurį ką tik paleido iš kalėjimo. Kunigas Povilas, be abejonės, yra teigiamas veikėjas, tačiau toli gražu ne vienpusiškas: „Iš pradžių atrodo, kad jis yra labai geras, pakylėtas personažas. Tačiau tai labai žmogiškas, vidinių prieštaravimų draskomas asmuo.

Povilas šventai tiki tuo, ką jam sako, nes jis tiesiog negali patikėti, kad aplinkiniai galėtų regzti tiek intrigų ir apgaudinėti“. Laimutis prisipažįsta sutrikęs, kai jį pakvietė atlikti šį vaidmenį. Jis svarstė, kaip reiktų vaidinti kunigą, kad tai būtų ne šaržuotas personažas, o kaip tik įdomus ir žiūrovui, ir pačiam aktoriui. Galiausiai Laimutis atrado, kaip sukurti patrauklų veikėją: „Viskas vyksta natūralioje aplinkoje: tikra klebonija, tikras šventorius, tikra bažnyčia. Todėl ten apsivelku sutaną ir pradedu tikėti, kad ir esu tas veikėjas, kurį vaidinu – tai labai įdomus jausmas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų