REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Internetinės enciklopedijos „Wikipedia"  steigėjas Jimmy Walesas pripažino, kad šiuo metu jai vis labiau trūksta straipsnius rašančių ir redaguojančių talkininkų, pranešė „Physorg.com“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak J. Waleso,  „Wikipedia" administratoriai šiuo metu pertvarko „spiralinius“ enciklopedijos turinio ruošinius, kurie, manoma, atbaido potencialius autorius rašyti ir redaguoti enciklopedijos straipsnius.

REKLAMA

Be to, „Wikipedia" steigėjas pranešė, kad šioje svetainėje buvo pristatyta nauja funkcija „WikiLove“, suteikianti galimybę enciklopedijos skaitytojams pateikti pozityvius atsiliepimus.  J. Waleso manymu, tai dar vienas bandymas paskatinti „Wikipedia" savanorius būti aktyvesnius.

J. Walesas dabartinę „Wikipedia" projekto padėtį ir ateitį aptarinėjo Haifoje (Izraelis) surengtoje  metinėje  „Wikipedia“ plėtotojų konferencijoje. Laisvąją interneto enciklopediją prižiūrinti pelno nesiekianti organizacija pranešė kreipusis į Indijos, Brazilijos ir Europos aukštųjų mokyklų atstovus prašydama, kad studentams būtų skiriamos straipsnių rašymo į „Wikipedia" ir jų redagavimo akademinės užduotys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų