REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laikas, kai visi Lietuvoje gyvenantys turi džiaugtis, kad jie gyvena būtent čia, Lietuvoje yra Nepriklausomybės atkūrimo Lietuvoje minėjimo diena, - taip sako renginio „Šaukiu aš Lietuvą“ organizatoriai.

REKLAMA
REKLAMA

2007 m. kovo 11 d. 19 val. Nepriklausomybės aikštė Vilniuje vyks renginys „Šaukiu aš Lietuvą“, skirtas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti.

REKLAMA

Visi tie, kurie bus svečiais šioje aikštėje ir tie, kurie renginį stebės kartu su Lietuvos nacionaline televizija, turės galimybę pajusti ypatingą atmosferą, nes teatralizuotame Kovo 11-ajai skirtame renginyje dalyvaus iškilios Lietuvos asmenybės ir žymūs muzikos atlikėjai, o renginyje bus  originaliai parodyta, kuo mes įdomūs pasauliui . Šioje džiaugsmo šventėje visi žiūrovai galės dalyvauti ypatingoje ekskursijoje po Lietuvos kraštą  kartu su teatralizuotais vaizdais scenoje ir filmuotoje medžiagoje dideliuose ekranuose.

REKLAMA
REKLAMA

Renginio vedėjai žurnalistai Edita Mildažytė ir Audrius Siaurusevičius visus pasveikins ir pakvies dalyvauti šventėje su žodžiais, kad tauta ir valstybė yra galinga tik tada, kai jos tautiečiai, nepriklausomai nuo jų gyvenamos vietos, religijos, išsilavinimo ir socialinės padėties, nebijo garsiai pasakyti: Aš esu iš Lietuvos. Aš gyvenu Lietuvoje. Mano šaknys Lietuvoje. Man gera gyventi Lietuvoje.... Ir nors mūsų tik trys milijonai... mes turime ką parodyti ir pasakyti pasauliui.

Scenoje atgims ypatingos sritys ir faktai, žymintys Lietuvos unikalumą: kalba ir kryždirbystė, Vilniaus Universitetas ir gyvoji tautos istorija Kernavėje, žymiųjų lakūnų skrydžiai ir  daugiabalsis dainavimas - sutartinės, žymieji mūsų keliautojai, unikalios dainų šventės ir ypatingas kulinarinis paveldas, krepšinis, garsinantis Lietuvą, ir šokis bei daina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visa tai pristatys ypatingi renginio svečiai: poetas J.Marcinkevičius ir Ž.Žvagulis; lakūnas J.Kairys ir grupė „Bilpan“; istorikas A.Bumblauskas ir šokių ansamblis „Bancheto Musicale“, V.Povilionienė bei KAM garbės sargybos orkestras; duetas R. Ščiogolevaitė ir A.Janutas; aktorius R.Adomaitis ir V.Kernagis; Z.Kelmickaitė ir „Sedula“; alpinistas V.Vitkauskas ir K.Kerbedis, krepšinio treneris Vl.Garastas, dalyvaujant Š.Marčiulionio mokyklos auklėtiniams; V.Miškinis ir VU dainų ir šokių ansamblis bei kiti svečiai ir atlikėjai, kurie Nepriklausomybės aikštę Vilniuje pavers tautos vienybės bei susitelkimo ir piliečių šventės vieta.

Projekto rengėjai tiki, kad tradicijas ir naujoves jungiantis teatralizuotas koncertas taps ryškiu Nepriklausomybės atkūrimo dienos renginių  akcentu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų