REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dažnai norime keliauti su visa šeima, kad ir patys mažiausieji galėtų pasidžiaugti puriu smėliu, pačiupinėti istorinį paveldą žymiam mieste – tiesiog turėti gražių nuotraukų iš vaikystės kelionių. Kokios sąlygos keliaujant su mažu vaiku lėktuvu? Tinklalapis Makalius.lt pateikia keletą itin naudingų patarimų.

REKLAMA
REKLAMA

Iki kelių metų nereikia mokėti už vaiką perkant lėktuvo bilietus? Ar taikomos nuolaidos?

Kai kurios aviakompanijos vaikus iki dviejų metų skraidina nemokamai, kitos taiko nuolaidas vaikų bilietams – susimokėti reikės minimalią 70 ar 100 litų sumą, už ką galėsite į lėktuvą nemokamai pasiimti vėžimėlį. Nuo 2 metų mokama visa bilieto kaina.

REKLAMA

Ar lėktuve vaiką reikės laikyti ant rankų?

Keliaujant su mažu vaiku, jeigu jo amžius yra iki 2 metų – vaikui papildoma vieta lėktuve neskiriama, jo mama/tėtis gauna papildomą diržą ir vaikutis visos kelionės metu sėdi ant kelių. Nuo 2 metų vaikui atskira sėdima vieta – privaloma.

Ar keliaujantys su mažais vaikais turi pirmenybę lipti į lėktuvą?

Labai priklauso nuo avialinijų – kai kurios pirma laipina tėvus su mažais vaikais, o kai kurios prašo už tai papildomai susimokėti, perkant priority boarding (pirmenybę lipant į lėktuvą). Bet kuriuo atveju, visada galima tikėtis žmonių supratingumo ir pasiprašyti pirmenybės, jei jaučiate, jog tai jums būtina.

REKLAMA
REKLAMA

Ar gali mažą vaiką vežti kitas asmuo (ne tėvai)?

Gali, bet vežėjas-lydintis asmuo turi būti pilnametis ir priklausomai nuo krypties – keliaujama Šengeno erdvėje ar ne, privaloma turėti notaro patvirtintą leidimą lydėti vaiką kelionėje į kitą šalį.

Kokių dokumentų reikia, norint keliauti su vaiku?

Būtina turėti galiojantį pasą arba asmens tapatybės kortelę ir leidimą (jei reikia).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų