REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Grupė JAV senatorių ragina Jungtinių Valstijų iždo sekretorių Timothy Geithneris nepritarti tam, kad Tarptautinis valiutos fondas (TVF) skirtų paskolą Baltarusijai.

REKLAMA
REKLAMA

„TVF paskolos Baltarusijai skyrimas šiuo metu prieštarautų tiek JAV, tiek ES interesams“, - sakė jie.

REKLAMA

Laišką pasirašė senatoriai Richardas Durbinas, Benjaminas Cardinas, Markas Kirkas, Josephas Liebermanas, Johnas McCainas ir Jeanne Shaheen.

Senatorių manymu, Baltarusijos valdžia išleis naują TVF paskirtą paskolą „neteisėto ir represinio režimo“ palaikymui, užuot skyrusi lėšas „tikrų ekonominių reformų skatinimui“, praneša „forsecurity.org“.

„Nepaisant JAV pasipriešinimo, TVF paskola Baltarusijai buvo patvirtinta 2009 metais vien todėl, kad JAV ir ES nepriėjo vieningos nuomonės. Atsižvelgdami į dabartinį artimo transatlantinio koordinavimo pobūdį Baltarusijos atžvilgiu, tikimės, kad geriausias scenarijus įmanomas“, - pabrėžė autoriai.

REKLAMA
REKLAMA

Atsisakymu skirti naują paskolą bus duotas „signalas valdantiesiems Baltarusijos sluoksniams“ apie tai, kad kol Lukašenka stovės prie valdžios vairo, jo „neprotingos politikos tarptautinė visuomenė nesubsidijuos“, teigia senatoriai.

Gegužės 31 d. Baltarusijos valdžia kreipėsi į Tarptautinį valiutos fondą su prašymu dėl naujos kreditavimo programos. Per pastaruosius dvejus metus Baltarusija iš TVF jau gavo 3,5 mlrd. eurų vertės paskolų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų