REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Londono dangus skendo muzikos garsuose, kai du britų menininkai Lukas Jerramas ir Danas Jonesas iš oro balionų sukūrė originalų orkestrą.Septyni karšto oro balionai su pritvirtintomis garso kolonėlėmis ankstų vasaros rytą pakilo į Londono dangų ir sklendė per visą tik ėmusia budintis sostinę. Kiekvienas oro balionas grojo savo muzikinę partitūrą, kartu su kitais sukūrdamas turtingą muzikinę kompoziciją, paskandinančią miestą įspūdingoje muzikos atmosferoje.

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi balionai skrenda aukštai danguje, garsai turi būti kruopščiai parinkti, kad gerai sklistų oru ir pasiektų miestiečių ausis. Tad D. Jonesas šiai progai muziką kūrė specialiai, rašoma guardian.co.uk.

REKLAMA

Paklaustas, kaip gimė tokia originali idėja, L. Jerremas pasakojo, kad neseniai aplankė Tunisą, kur rytais jį žadindavo melsti kviečiantys garsai, sklindantys iš aplinkinių minaretų. Menininkas sakėsi jautęsis tiesiog pakylėtas, kai dar miego būsenoje galėdavo paskęsti magiškame garsų pasaulyje. Šia įdomia patirtimi jis norėjęs pasidalinti ir grįžęs į gimtąją Didžiąją Britaniją, kur, lyg tyčia, susipažino su vienu oreiviu. Dvi idėjos puikiai derėjo, tad taip ir užgimę ši iniciatyva.

„Dangaus orkestras“ turėtų įkvėpti bundančius londoniečius ir juos pakiliai nuteikti visai ateinančiai dienai. „Mes siunčiame žmonėms meninę patirtį tiesiai į jų miegamuosius“, – kalbėjo L. Jerremas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų