REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV prezidentas Barakas Obama (Barack Obama) pripažino, kad krizė, kurią sukėlė ilgas biudžeto svarstymas, neigiamai atsiliepė šalies ekonomikai. JAV vadovas tai pareiškė per susitikimą su savo kabineto nariais Baltuosiuose rūmuose.

REKLAMA
REKLAMA

„Ekonomika vis dar nusilpusi, ir iš dalies tam įtakos turėjo įvykiai, nepavaldūs JAV valdžiai, tokie kaip žemės drebėjimas Japonijoje, situacija, susijusi su kai kurių ES šalių skoliniais įsipareigojimais“, - pareiškė JAV prezidentas.

REKLAMA

Skirtumai tarp valdančiosios demokratų ir opozicinės respublikonų partijų taip pat pristabdė valstybės struktūrų, konkrečiai, Federalinės aviacijos valdybos, finansavimą. Ekspertų nuomone, tolesnis strigimas šiuo klausimu gali padaryti 1 mlrd. dolerių nuostolių.

„Kai mes grumiamės dėl kiekvieno dolerio, mes tiesiog negalime sau leisti prarasti milijardą vien todėl, kad Kongresas nepradėjo savalaikių veiksmų“, - pabrėžė B. Obama.

Kaip žinoma, rugpjūčio 2 d. B. Obama pasirašė įstatymą dėl JAV skolos limito padidinimo ir išlaidų sumažinimo. Iki tol įstatymų leidėjai tris savaites niekaip negalėjo pasiekti susitarimo šiuo klausimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų