REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Greitosios medicinos pagalbos ekipažo vasarą rajono gyventojui gali tekti dairytis net 40 minučių. Tačiau ir sulaukus galbūt atsitiks taip, kad atsiprašę ir pažadėję sugrįžti medikai išlėks, mat jų pagalbos laukia gimdyvė ar besivaduojantis mirtimi ligonis.

REKLAMA
REKLAMA

Tokiais tempais, kaip šią vasarą, Panevėžio rajono poliklinikos greitosios pagalbos medikams dar neteko suktis. Sveikatos apsaugos ministerijos sprendimu, nuo metų pradžios greitosios medicinos pagalbos stotims skiriama pinigų suma priklauso nuo gyventojų skaičiaus jos aptarnaujamoje teritorijoje.

REKLAMA

Suskaičiuota, kad rajone sumažėjo maždaug 3,5 tūkst. gyventojų, tai yra rajono poliklinika neteko apie 10 proc. prisirašiusių pacientų. Rajono greitoji šįmet tenkinasi maždaug 100 tūkst. Lt mažesniu finansavimu nei prieš porą metų.

Pasak poliklinikos vadovės Irenos Janušonienės, dėl pasikeitusios finansavimo tvarkos įstaigai teko sumažinti greitosios medicinos pagalbos ekipažų.

Dar pernai skubėti pas sunegalavusius gyventojus kasdien buvo pasiruošę bent keturi ekipažai. Šįmet tiek jų budi tik savaitgaliais, darbo dienomis belikę trys, nors pagal gyventojų skaičių priklausytų dar sumažinti budinčių medikų.

REKLAMA
REKLAMA

I.Janušonienė prasitaria, kad nėra garantijų, jog kitąmet taip ir neatsitiks, mat gyventojų rajone nedaugėja. Preliminarią sumą, iš kokios teks verstis 2012-aisiais, poliklinika viliasi žinoti jau rudenį.

„Kokią turime sistemą, tokia ir tenkinamės. Visi norime, kad ekipažų būtų kuo daugiau, bet turbūt taip nebebus“, – pripažįsta poliklinikos vadovė.

Direktorė guodžiasi, kad nors medikų pajėgos sumažėjo, bet dėl greitosios darbo gyventojai nesiskundžia.

Vidutiniškai 1619 Lt neatskaičius mokesčių uždirbančioms greitosios slaugytojoms vasara – didysis darbymetis, mat aptarnauti tenka ne tik Ligonių kasos suskaičiuotus rajono gyventojus, bet ir į sodų bendrijas šiltajam sezonui persikrausčiusius miestiečius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų