REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos krepšinio gerbėjus ir tautiečius Vilnius nustebins projektu „TV bokštas - didžiausias krepšinio krepšys“. 170 m aukštyje bus sumontuotas 34,7 m skersmens ir 109 m ilgio lankas, ant kurio iš 2560 metrų šviesos kabelio ir 545 lempučių bus pakabintas 40 m aukščio tinklas.

REKLAMA
REKLAMA

Toks krepšys bus įžiebtas ant aukščiausio Lietuvos statinio - TV bokšto - pirmą Europos vyrų krepšinio čempionato dieną ir švies nuo sutemų iki paryčių visą čempionato laikotarpį - iki rugsėjo 19 d.

REKLAMA

Pasak sostinės vicemero Romo Adomavičiaus, Europos krepšinio čempionato metu netradiciniais papuošimais ketina pasidabinti ir Vilniaus gatvės.

Nuo rugpjūčio 31 iki rugsėjo 18 dienos Gedimino prospektas taps krepšinio sirgalių alėja, kurioje sutemus švies krepšinio lankai, blizgės tinklai, gatve „bėgios“ kamuoliai. Šventiškai dekoruotas Gedimino pr. įsižiebs čempionato atidarymo vakarą - rugpjūčio 29 d.

Miesto centras, Senamiestis-T. Vrublevskio, Pilies, Didžioji gatvės, Katedros aikštė, Konstitucijos prospektas, teritorijos šalia oro uosto ir „Siemens“ arenos bus papuoštos vėliavėlėmis, gairelėmis su čempionato atributika, ant miesto riboženklių įvažiuojantys į Vilnių galės perskaityti sveikinimo šūkius.

Be šių papuošimų, kuriuos vilniečiai pamatys jau po mėnesio, šią savaitę prie 50-ies miesto šiukšliadėžių bus nupiešti su krepšiniu susiję akcentai, kurie ne tik primins apie artėjančią šventę, bet ir drausmins praeivius nepramesti šiukšlių pro šalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų