REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo rugpjūčio 12 d. Šventąją trims paroms alternatyviu kurortu pavers muzikos ir menų festivalis „Satta Outside“. Muzikiniai užsienio programos perlai jau sklando iš lūpų į ausis, o dabar festivalio organizatoriai pristato ir kurorte pasirodysiančius Lietuvos atlikėjus.

REKLAMA
REKLAMA

Iš per 70 šiemetinę „Satta Outside“ programą sudarančių eilučių Lietuvos atstovams priklauso apie pusę. Tai – ir organizatorių šiemet atrasti bei platesnį muzikos spektrą tokio pasiilgusiems siūlantys, ir nuo festivalio jau neatsiejami bei kartu su juo augantys atlikėjai.

REKLAMA

Senbuviai, debiutantai, grotuvai ir gitaros

Pirmą tokį riebų pasirodymą savo karjeroje Šventosios arenos scenoje rengia ištikimiems festivalio lankytojams puikiai pažįstami „Despotin Fam“. Vaiper, Liezhuvis ir Shmekla, prisijungę krūvą muzikantų ir vokalisčių, visi kartu pasivadino „The Big Bang Band“. Anot projekto tėčių, repetuojant balsų, būgnų, bosų ir dūdų atrodo gal kiek per daug, bet koncertas tikrai skambės itin galingai.

REKLAMA
REKLAMA

Savo plotą festivalio naktyje ras ištikimiausi „Satta“ baro bosų palaikytojai, ciklo „Spectral“ autoriai bei šių kolegos. Lietuviškai muzikai eksportuoti skirtą projektą „Stableface“ bendru šio globotinių pasirodymu pristatys Mark Splinter. Tradiciškai paskutinę „Satta Outside“ naktį improvizuotą pragarą rengs „Mondayjazz“ draugija.

Viena iš „Satta Outside“ scenų šiemet dedikuojama plačiąja prasme kaip gyva suvokiamai muzikai. Čia rikiuosis nuo į diskotekas pučiamuosius įpūtusių „Banda Dzeta“ ir elektroakustinio vieno žmogaus orkestro Marko Palubenkos iki „LUMM“ statomų drone ambient sienų ir ironiškų „Repo Senių“ žvilgsnių į hiphopo sceną, nepamirštant ir indie rėmų tvirtumą išbandančių grupių „No Dog Barking“ ar „Without Letters“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ritmo kovos“ tapo tarptautinėmis

„Despotin Fam“ atstovo Vaiper projektas „Renegades of Bump“ festivalio rėmuose organizuoja jau ketvirtąjį ypatingą pasisekimą turintį „Ritmo kovų“ turnyrą, kuris pagaliau tapo tarptautiniu ir yra palaikomas beatmakerius vienijančios organizacijos „Finest Ego“. Penktadienio naktį dėl geriausio ritmo gamintojo titulo susikaus vos pora išrinktųjų lietuvių bei šių konkurentai iš Vokietijos, Italijos, Prancūzijos, Baltarusijos, Lenkijos, Ispanijos. Festivaliui persiritus į antrą pusę „Ritmo kovų“ dalyviai ir laureatai surengs draugišką jam session.

Grotuvai, efektų blokai, instrumentai, atlikėjai ir šių gerbėjai bei atradėjai į Šventąją atvyks jau rugpjūčio 12-ąją, penktadienį. Kadangi „Satta Outside“ vyksta ilgąjį Žolinių savaitgalį, į civilizaciją bus galima grįžti tik rugpjūčio 16-ąją. Festivalio bilietų kainodara neatspari rinkos dėsniams, todėl norint sutaupyti juos įsigyti patariama būtent dabar. Apie visas kitas „Satta Outside“ detales išsamiai pasakoja festivalio tinklalapis www.sattaoutside.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų