REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės valdomų energetikos įmonių vadovų atlyginimai atitinka rinkos sąlygas ir nėra per dideli, sako energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį interviu „Žinių radijui“ A. Sekmokas teigė, kad įmonių vadovų atlyginimai turi priklausyti nuo įmonių pobūdžio, veiklos. Ministras atmetė teiginius, esą valstybinių įmonių vadovų atlyginimai yra didesni už valstybės.

REKLAMA

„Tačiau kartu šitie atlyginimai turi būti palyginami rinkos sąlygomis, nes prarastume kvalifikuotus vadovus. Ir jeigu palygintume Lietuvos valstybės elektros įmonių vadovų atlyginimus, tai jie tikrai yra žemesni negu 20 tūkst., iki 20 tūkst. Tai kai kurių privačių bendrovių vadovai kituose sektoriuose - ar tai būtų šilumos, dujų ar finansinis sektorius - dažnai dvigubai viršija“, - kalbėjo atostogaujantį Ministrą Pirmininką pavaduojantis A. Sekmokas.

REKLAMA
REKLAMA

„Tuo būdu mes vėlgi turime atsižvelgti į rinkos sąlygas, negalime sau leisti, kad svarbių, didelių įmonių vadovai dėl tokio atlyginimo skirtumo paliktų įmones. Manau, dabartinis santykis, dabartiniai atlyginimų lygiai atitinka rinkos sąlygas“, - pridūrė jis.

Kaip šią savaitę skelbė žiniasklaida, Lietuvos elektros gamybą valdančios bendrovės „Lietuvos energija“ vadovas Dalius Misiūnas per mėnesį uždirba 19,9 tūkst. litų, neatskaičius mokesčių, arba maždaug 15 tūkst. litų „į rankas“.

Tuo tarpu kitų vadovų atlyginimai neviešinami.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų