REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje vėl bus didinami mokesčiai už gamtos išteklius. Nuo kitų metų už durpes, žvyrą ir kitas iškasenas jie šoktelės 2-3 kartus. Verslininkai įspėja, kad dėl to brangs statybinės medžiagos, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Naudingosios iškasenos Lietuvoje apmokestintos tik simboliškai. Taip mano valdantieji, nusprendę priblokšti karjerų ir durpynų valdytojus.

REKLAMA

Aplinkos ministerija jau parengė Valstybinių gamtos išteklių įstatymo pataisas. Dolomito, smėlio, žvyro, statybinio grunto mokesčiai kils du kartus, durpių - tris. Dėl to jau sutarė Vyriausybė, o Seimas turi apsispręsti rudenį.

„Valdininkai mokesčius kelia neišeidami iš kabinetų. Bent atvažiuotų į durpyną, pamatytų, kaip gyvename, ir kas bus, kai mus dar labiau apmokestins“, - kvietė įmonės „Durpeta“ vadovas Jonas Kantautas.

REKLAMA
REKLAMA

Tris kartus padidintas mokestis durpėms, pasak jo, pribaigs šią pramonės šaką. Mokestis šioms iškasenoms jau didėjo šių metų pradžioje – iki 62 centų už kubinį metrą. Nuo kitų metų jis sieks du litus.

Mokesčiai už iškasenas buvo didinami ir 2010 metų sausį, ir anksčiau. „Tuomet tai supratome kaip solidarumą, nes šalį apėmė krizė. Biudžetui reikėjo pinigų. Bet kodėl prireikė vėl kelti mokestį dabar? Visiškai neaiškūs motyvai„, – piktinosi bendrovės „Dolomitas“ vadovas Antanas Bartulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų