REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Redakciją pasiekė pagalbos šauksmas iš seniausio Alytuje Dainavos daugiabučių namų mikrorajono. Vingio gatvės 27 namo gyventojai nori sustabdyti šaligatvio įrengimo darbus, nes jį ketinama nutiesti prie miegamųjų langų. Žmonės abejoja jo reikalingumu.

REKLAMA
REKLAMA

Nežino, kur kreiptis

Maždaug už 4 mln. litų – europinės paramos lėšų – tvarkomas Dainavos mikrorajonas. Pagal šio mikrorajono viešųjų erdvių atnaujinimo projektą turi būti įrengtos trys vaikų žaidimų aikštelės, tiek pat sporto ir automobilių stovėjimo aikštelių, iš kurių didžiausia atsiras prie Žiburio gatvės 5 namo.

REKLAMA

Taip pat rekonstruojami Tvirtovės, Vilties, Vingio gatvių šaligatviai, įrengiami pėsčiųjų, dviračių takai, jų apšvietimas su vaizdo stebėjimo kameromis, šalia jų – suoliukai, šiukšliadėžės.

Atnaujinamas šaligatvis prie Vingio gatvės 27 daugiabučio sukėlė čia gyvenančiųjų pasipiktinimą. „Namas iš vienos pusės turi judrų automobilių judėjimą, gyventojai miegamuosius įsirengę kitoje namo pusėje. Bet atsirado savivaldybėje gudručių, ir iš kitos pusės namo prie pat langų tiesiamas šaligatvis, kuriuo mažai kas vaikščios.

REKLAMA
REKLAMA

Jau paruoštos vietos apšvietimo stulpams, kad šviestų pro miegamųjų langus. Taip atsiras vieta girtuokliams po langais rūkyti, gerti alų, šlapintis. Alytuje nė prie vieno daugiabučio taip nedaroma, pasirinktas tik Vingio gatvės 27. Mes net nežinome, kur kreiptis, nes atvykę savivaldybės darbuotojai galvas kraipo, sako blogai suprojektuota, bet padėti nieko negali. Ar gali būti taip, kad tokios nesąmonės niekas negali sustabdyti?“ – rašo Vingio gatvės 27 namo gyventojai.

Tektų keisti planą ir projektą

Kad kitapus Vingio gatvės 27 namo bus tiesiamas šaligatvis, patvirtino ir kitą šaligatvį šioje gatvėje atnaujinantys darbuotojai. Dainavos mikrorajono tvarkymo savivaldybės skelbtą konkursą yra laimėjusi miesto bendrovė „Alkesta“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gyventojų nepageidaujamo šaligatvio vietą jau žymi žemės kasimas, kuris, matyt, buvo reikalingas elektros kabeliams nutiesti, kad būtų galima įrengti apšvietimą prie daugiabučio miegamųjų langų.

Miesto savivaldybės administracijos Statybos skyriaus vedėjas Sigitas Stumbras taip pat patvirtino, kad už Vingio gatvės 27 namo atsiras šaligatvis. Tai yra numatyta teritorijos detaliajame plane ir mikrorajono sutvarkymo techniniame projekte.

Vedėjo teigimu, norint atsisakyti šio šaligatvio tektų keisti dokumentus, o tai užtruktų. Mikrorajono tvarkymo darbus numatyta baigti rudens pabaigoje, iki pabaigtuvių nedaug likę. Tad iš savivaldybės specialistų tenka suprasti, kad Vingio gatvės 27 namo gyventojams nepavyks atsikratyti nepageidaujamo šaligatvio, nes planai, projektai, planuojamas darbų pabaigtuvių laikas – svarbiau nei gyventojų interesai.

REKLAMA

Minėto namo žmonės laiške redakcijai išdėstė ir savo nuomonę apie dirbančiuosius Dainavos mikrorajone: „Darbininkai visai neskuba dirbti: arba vos ne vos juda, arba sėdi ir rūko.“

Miesto savivaldybėje šiuo metu vykdoma daugiau kaip 40 investicinių projektų, jų vertė – per 250 mln. litų.

Alma MOSTEIKAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų