REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po kelių santykinio stabilumo savaičių, kai už dolerį buvo prašoma 6000-6200 rublių, Baltarusijos nacionalinės valiutos vertė vėl ėmė smukti. Dabar juodojoje rinkoje už JAV dolerį prašoma 6500 rublių ir daugiau. Baltarusijos politologas Dmitrijus Bolkunecas pareiškė, kad jau seniai metas pradėti rinkos reformas.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu su valiutos spekuliantais rublio santykį pagrindinių valiutų atžvilgiu pakoregavo ir internetinės parduotuvės bei prekiautojai rinkose; dauguma dabar dolerių prašo nuo 6500 rublių.

REKLAMA

Tendencijos grynųjų pinigų rinkoje iš dalies atspindi situaciją tarpbankinėje biržoje. Laisvojo priėjimo prie valiutos importuotojai taip pat neturi, todėl dauguma operacijų vykdoma šešėliniame sektoriuje, kur dolerį galima įsigyti pagal vidutinį 7500 rublių už dolerį kursą, rašo "ex-press.by".

Reaguodamas į sukrėtimus Baltarusijos ekonomikoje, šios šalies politologas Dmitrijus Bolkunecas pareiškė, kad Baltarusijos vyriausybė turėtų įsiklausyti į nepriklausomų ekspertų nuomonę: jau seniai metas pradėti rinkos reformas.

REKLAMA
REKLAMA

Jo nuomone, Baltarusijos vyriausybėje yra žmonių, kurie pasirengę šiems pertvarkymams. "Tarp jų - ministras pirmininkas Michailas Miasnikovičius, tačiau jis nieko nelemia, nes visus sprendimus Baltarusijoje priima visiškai kitas žmogus, kuris nėra pasirengęs reformoms".

Pasak eksperto, ekonominė situacija Baltarusijoje neišvengiamai blogės, praneša ex-press.by. Ir vis dėlto, svarsto D. Bolkunecas, Baltarusijos rublio kursas artimiausiu metu turėtų stabilizuotis ir, galimas dalykas, "mūsų laukia dar viena devalvacija, maždaug 20-40 proc.".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų