REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV svarsto apie griežtas sankcijas Sirijai, siekiant, kad jos vyriausybė liautųsi elgtis „brutaliai“ su protestuotojais, pranešė JAV valstybės sekretorė Hilari Klinton (Hillary Clinton).

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu Sirijos saugumo pajėgos toliau tęsia Chamos miesto šturmą.

Pasak gyventojų ir žmogaus teisių atstovų, per pastarąsias dienas Sirijoje žuvo 137 civiliai, daugiausia Chamos mieste. Daugiau nei 1 tūkst. 600 civilių žuvo nuo protestų prieš prezidentą Bašarą al Asadą (Bashar al-Assad) pradžios.

REKLAMA

H. Klinton antradienį susitiko su Sirijos opozicijos atstovais Vašingtone. Anot jos, Baltieji rūmai turėtų imtis aktyvesnių veiksmų, siekiant sustabdyti žudynes šalyje.

JAV svarsto apie naujas sankcijas, kurios „politiškai ir finansiškai izoliuotų B. al Asado režimą“, - po susitikimo sakė H. Klinton. „Reikia, kad prezidentas Barakas Obama (Barack Obama) paskatintų Sirijos žmonių drąsą ir pareikalautų B. al Asado nedelsiant pasitraukti iš valdžios“, - teigė vienas iš aktyvistų, susitikusių su H. Klinton.

REKLAMA
REKLAMA

Vašingtonas jau pateikė sankcijas Sirijos prezidentui ir jo vyriausybės atstovams. Antradienį grupė JAV senatorių pristatė įstatymo projektą, pagal kurį sankcijos būtų išplėstos Sirijos energetikos sektoriuje.

Europos Sąjunga pirmadienį sugriežtino sankcijas Sirijai, tačiau Jungtinių Tautų Saugumo Taryba nepajėgė susitarti dėl šalies režimą smerkiančios rezoliucijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų