REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kembridžo hercogienė praėjo varginantį SAS kursą, kurio metu buvo mokoma apsisaugoti nuo pagrobimo.. Po karališkųjų vedybų su Princu William'u, Kate (29) įgijo milijonus naujų fanų, bet naujoji padėtis gali padaryti ją ir teroristų, pagrobėjų ar kitų fanatikų taikiniu.

REKLAMA
REKLAMA

Kate praėjo asmeninę savigynos programą, kurią, pasak moters, sudarė „labai sunkus fizinis ir protinis“ pasiruošimas.

REKLAMA

Programos metu buvo mokoma pastebėti neįprastus ženklus ir atitinkamai į juos reaguoti bei užmegzti deramą pokalbį su pagrobėjais.

Kiti elementai apėmė vairavimą sudėtingomis sąlygomis ir užkoduotų žinučių perdavimą.

Vienas šaltinis sako: „Rūmai nori būti tikri, kad Kate naujoji padėtis neprivers jos jaustis pažeidžiama.“

„Ji buvo mokoma kaip elgtis nenumatytais atvejais. Į tokių žmonių kaip Kate savigynos apmokymus įeina ne tik fiziniai, bet ir protiniai aspektai. Ji buvo mokoma atitinkamai reaguoti, pavyzdžiui, į jos miegamąjį įėjus nepažįstamajam.“

REKLAMA
REKLAMA

Kursas paprastai išdėstomas SAS savigynos centro arba MI5 pareigūnų.

Pilnas apmokymų rėžimas gali trukti kelis mėnesius, tačiau dar nėra žinoma, ar Kate pasirinko sutrumpintą kursų versiją. Kiti karališkosios šeimos nariai, tokie kaip, Karalienė, Princesė Diana, Princas William'as ir Princas Charles taip pat savo laiku praėjo panašų kursą.

William'ui buvo 16 metų kai jis pradėjo SAS organizuojamą kursą Hereforde. 1998 metais jis buvo mokomas užtaisyti automatą ir paslėpti jį automobilyje.

Princesės Dianos apmokymų metu, jos plaukai buvo padegti sprogstamąja bomba.

Tiksli Kate apmokymų vieta yra paslaptyje, bet manoma, kad tai vyksta Šiaurės Velse, kur ji pati gyvena su vyru William'u.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų