REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

83 metų Hosni  Mubarakas nuo balandžio suimtas dėl įtarimų įsakius  šaudyti į demonstrantus, protestavusius prieš režimą ir korupciją. Teigiama, kad buvęs šalies vadovas  atsisako maisto ir atrodo itin sulysęs.

REKLAMA
REKLAMA

H. Mubarakas dėl pablogėjusios savo sveikatos į pirmąjį teismo posėdį įneštas neštuvais.

REKLAMA

Kartu su teisiamais dviem savo sūnumis Alaa ir Gamalu, H. Mubarakas klausėsi teisėjo palenkęs galvą, kad matytų posėdžio dalyvius iš kaltinamųjų narvo. Taip pat su jais už grotų pasirodė ir buvęs Egipto vidaus reikalų ministras Habibas al-Adli.

H. Mubarakas kūnas buvo užklotas balta antklode, veidas atrodė sulysęs.

Kadangi buvo labai daug norinčių stebėti teismo posėdį, jis vyksta vietinės policijos akademijos aktų salėje. Čia pat įrengti specialūs ekranai, kurie tiesiogiai transliuoja posėdį.

REKLAMA
REKLAMA

Daugybė H. Mubarako rėmėjų, vilkinčių marškinėliais su užrašu „Aš – egiptietis. Aš niekada neįžeisiu savo prezidento“, skandavo nešini plakatais, vaizduojančiais prezidentą. Policija stovėjo tarp šios minios ir H. Mubarako priešininkų.

Prie akademijos pastato susirinko H. Mubarako šalininkai ir priešininkai, kurie periodiškai apmėto vieni kitus akmenimis. Susiremti jiems trukdo policijos pareigūnai, stovintys tarp dviejų grupių.

Jei buvęs Egipto prezidentas bus pripažintas kaltu – jam gresia mirties bausmė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų