REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

18 Imuniteto valdybos pareigūnų kontroliuos 14 tūkstančių kolegų ir saugos juos nuo negerovių bei mundūro sutepimo.

REKLAMA
REKLAMA

Naujausia Policijos departamento padalinys pradėjo veikti rugpjūčio pirmą dieną sujungus Vidaus tyrimo ir Korupcijos kontrolės valdybas.

REKLAMA

„Nauja Imuniteto valdyba, kuriai vadovaus buvęs Vilniaus Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus viršininkas Donatas Malaškevičius, sieks apsaugoti pareigūnus nuo neleistinų poveikių, negerovių ir pavojų, nedarančių garbės  nepriekaištingai reputacijai“, – sakė VIdaus reikalų ministras Raimundas Palaitis po susitikimo su Generaliniu policijos komisaru Sauliumi Skverneliu.

Pasak jo, padalinys kovos su piktnaudžiavimu tarnyboje, nusikaltimų dangstymu bei pareigūnų girtavimu tarnybos bei laisvalaikio metu.

REKLAMA
REKLAMA

Ministrui antrino ir S. Skvernelis. Generalinis komisaras tikino, jog Imuniteto valdyba turės „stiprų stuburą“ ir didelius įgaliojimus.

Valdyboje, kuri veiks kaip operatyvinės veiklos subjektas, dirbs 18 pareigūnų, Anot komisaro, jie kontroliuos 10 tūkstančių statutinių darbuotojų bei keturis tūkstančius samdomų.

„Pagrindinė valdybos fukcija – ne nubausti ir pasodinti į kalėjimą, o priešingai– įspėti ir apsaugoti pareigūną nuo tolimesnių veiksmų administracinėmis priemonėmis. Svarbu, kad nusižengimas nevirstų nusikaltimu“, – tikino Imuniteto valdybos viršininkas D. Malaškevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, tikimasi, jog pareigūnai supras ir svarbą pranešti apie daromą pažeidimą: „Pirmieji žingsniai padės išsivaduoti iš korupcijos ar kitų pažeidimų liūno“.

Pagrindinis valdybos dėmesys atiteks aukštesnės grandies pareigūnams, iš kurių, anot S. Skvernelio, imamas pavyzdys.

Naujas padalinys kontroliuos, kaip vykdoma neseniai priimtos Viešų ir privačių interesų taisyklės. Pavojus jas pažeisti glūdi mažuose miesteliuose, kur daugelį pareigūnų bei gyventojų saisto giminystės ryšiai.

Pareigūnai, turintys sąsajų su asmenimis, minimais ikiteisminio tyrimo metu, privalės nusišalinti nuo tyrimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų