REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskutinį liepos savaitgalį Lenkijoje įvykusiose kartingo ROK taurės lenktynėse tarp lietuvių geriausiai sekėsi „Juta Racing“ komandos atstovui Ignui Gelžiniui, kuris savo klasėjo po aštuonių etapų tvirtai žengia trečioje vietoje.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip ir pirmieji šio sezono du etapai, lenktynės vyko Vakarų Lenkijoje, netoli Vokietijos esančio Stary Kisielino miestelio kartodrome. Tai yra tolimiausia išvyka dalyviams iš Lietuvos – kelionė į vieną pusę trunka 10-11 valandų.

REKLAMA

Kaip ir prieš tai du savaitgalius Radomo trasoje, taip ir Stary Kisieline, lenktynininkus lydėjo lietus. „ROK 125“ klasėje (11 dalyvių) startuojantys „Juta Racing“ atstovai Ignas Gelžinis, Tautvydas Rudokas ir Andrius Gelžinis per treniruotes prie lietaus sąlygų prisitaikė lyg ir neblogai. Pirmą lenktynių dieną Ignas Gelžinis startavo iš trečios pozicijos, tačiau pusfinalį baigė tik septintas. „Suklydau dėl padangų slėgio – trasa buvo pradėjusi džiūti, bet važiavimo metu vėl užlijo, - sakė I. Gelžinis. – Na, o finale pavyko iš septintos vietos pakilti iki ketvirtos“. Antrą lenktynių dieną kvalifikaciniai važiavimai vyko džiūstančiomis sąlygomis, tačiau Ignui pritrūko vieno rato, kad pasiektų geresnį laiką, tad pusfinalyje startavo iš ketvirtos pozicijos. Starto metu lietuvis šoktelėjo į antrą vietą ir atkakliai persekiojo lyderį Bartlomiejų Mireckį, nuo kurio kirtus finišo liniją atsiliko 0,498 sek. Etapuose Ignas Gelžinis užėmė 4-ą ir 3-ą vietas ir po aštuonių ROK taurės etapų „ROK 125“ klasės įskaitoje tvirtai žengia trečioje vietoje, nusileisdamas tik Hubertui Cebulskiui ir M. Mireckiui.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu kitems mūsiškiams šioje klasėje sekėsi prasčiau. Tautvydui Rudokui ir Andriui Gelžiniui abiejų etapų važiavimuose vis nepavyko „pagauti“ ritmo. Jei pirmą dieną A. Gelžinis startavo iš 5-os vietos, o T. Rudokas iš 11-os, tai kitą dieną jau T. Rudokas iš 7-os,  o A. Gelžinis iš 10-os. Atitinkamai nestabiliai klostėsi važiavimai ir pusfinaliuose bei finaluose. Tautvydas Rudokas etapuose užėmė 11-ą ir 10-ą, o Andrius Gelžinis – 9-ą ir 11-ą vietas.

Tradiciškai gausiausioje „Mini ROK“ klasėje (26 dalyviai) šį kartą startavo jau keturi mūsiškiai: prie Aurimo Blažulionio („Juta Racing“), Igno Dagilio („IJ Racing“), Roko Baciuškos („KSC-Rotoma Racing“) prisijungė ir Gustas Grinbergas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmųjų lenktynių kvalifikacijoje geriausiai sekėsi Ignui Dagiliui. Jis iškovojo šeštą starto poziciją, tačiau pusfinalio važiavime finišavo vienuoliktas. A. Blažulionis pusfinalį baigė 12-as, o G. Grinbergas 16-as. R. Baciuškai nepavyko finišuoti dėl kartingo gedimo.

Finalas geriausiai susiklostė G. Grinbergui. Startavęs iš 16-os vietos, po antrame posūkyje įvykusio susidūrimo jis nukrito  į 22-ą poziciją, tačiau sugebėjo finišą pasiekti 10-oje vietoje. 11-as finišavo I. Dagilis, 13-as - R. Baciuška, 17-as - A. Blažulionis.

REKLAMA

Antroji lenktynių diena sėkmingiausiai prasidėjo ir baigėsi Aurimui Blažulioniui. Kvalifikacijoje iškovojęs 6-ą vietą, jis pusfinalio važiavime buvo pakilęs net iki trečios pozicijos, tačiau po susidūrimo su varžovu apsisuko ir finišavo 16-as. Finale Aurimas po aštrios kovos finišą pasiekė 11-as.  I. Dagilis buvo 13-as, o G.Grinbergas – 16-as. Labiausiai nepasisekė R. Baciuškai: ir pusfinalio, ir finalo važiavimus dėl techninių gedimų jis buvo priverstas baigti jau po pirmųjų ratų.

Po dešimties “Mini ROK" taurės etapų Ignas Dagilis užima 15-ą, Aurimas Blažulionis – 20-ą, Rokas Baciuška – 23-ą, Gustas Grinbergas – 28-ą vietas.

REKLAMA

“Junior ROK 125"  klasėje dalyvaujantis Vitalijus Ivickis (LMITKC) etapuose Stary Kisieline užėmė 8-ą ir 5-ą vietas.

Kiti Lenkijos kartingo ROK taurės etapai įvyks rugpjūčio 20-21 d. toje pačioje trasoje, o artimiausios kartingo lenktynės laukia jau rugpjūčio 4-7 d. – Smalininkuose įvyks Lietuvos čempionato IV ir V etapai bei Baltijos taurės V etapas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų