REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Panevėžio „Ekranui“ neužteko daugiau nei kėlinį turėjo kiekybinio pranašumo - Lietuvos čempionai atsakomajame Čempionų lygos III atrankos etapo mače 1-3 nusileido Barysovo BATE ir baigė žygį prestižiškiausiame Senojo žemyno klubinio futbolo turnyre.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmoji dvikova baigėsi lygiosiomis 0:0.

Šeimininkai sėkmingai pradėjo mačą ir iškart sukūrė keletą progų, tačiau svečius gelbėjo vartininkas Emilijus Zubas. Vis tik 18 minutę jis buvo bejėgis, kai po aštraus perdavimo iš arti kamuolį į tinklą pasiuntė Vitalijus Rodionovas.

REKLAMA

Tačiau „Ekranas“ nesutriko ir jau netrukus atstatė pusiausvyrą: ne itin sėkmingai sužaidus vartų sargui Aleksandrui Gutoriui galva kamuolį į vartus įrideno Andrius Velička.

Lygus rezultatas 1-1 buvo palankus panevėžiečiams, tačiau ilgai tuo džiaugtis mūsų šalies atstovai negalėjo, nes 35 minutę dar viena tiksli baltarusių ataka baigėsi puikiu brazilo Renano Bressano įvarčiu.

Įdomu tai, jog futbolininkas džiaugdamas įvarčiu spyrė į kampinio vėliavėlę ir buvo nubaustas geltona kortele, o po kelių akimirkų už grubią pražangą buvo įspėtas antrą kartą ir priverstinai paliko aikštę dar neįpusėjus rungtynėms.

REKLAMA
REKLAMA

Visgi „Ekranui“ išnaudoti šios dovanos nepavyko. Antrajame kėlinyje Lietuvos čempionai ilgiau kontroliavo kamuolį, tačiau greitos BATE atakos buvo kur kas pavojingesnės bei tikslesnės. Bene realiausią progą pasižymėti turėjo gynėjas Mantas Samusiovas, bet po jo smūgio galva kamuolys praskriejo greta virpsto.

Tuo metu Barysovo komanda ne kartą privertė pasinervinti vartininką Zubą, o galiausiai 89 minutę pelnytai įtvirtino turėtą pranašumą: iš arti pasižymėjo po keitimo ant vejos pasirodęs Mikhailas Gordeychukas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, „Ekrano“ žygis Europoje dar nesibaigė - panevėžiečiai grumsis Europos lygos turnyre.

Barysovo BATE - Panevėžio „Ekranas“ 3:1

(pirmosios rungtynės 0-0, bendras rezultatas 3-1)

18 min. V.Rodionov, 22 min. A.Velička, 35 min. R.Bressan, 89 min. M.Gordeychuk.

40 min. iš aikštės pašalintas R.Bressan (BATE)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų