REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bosnijos valstybinio teismo pirmininkei antradienį atsiųstas paketas su sprogmeniu. Anot teismo pareigūno, tai dar vienas įvykis, kuris rodo, kad šalies teisėtvarkai daromas spaudimas.

REKLAMA
REKLAMA

Bosnijos valstybinis teismas buvo įkurtas 2005-aisiais tirti 1992-1995 metų karo nusikaltimus ir organizuotą nusikalstamumą. Pastaruoju metu teismas sulaukė nemažai politinio spaudimo, daugiausia iš Bosnijos serbų, kurie jį kaltina šališkumu prieš serbus.

REKLAMA

Teismo saugumo pareigūnai, tikrindami paštą, siuntinyje rado granatą ir nedelsiant ją pašalino.

„Iš Žepčės (miestas Bosnijos centre) siųstas paketas buvo adresuotas teismo pirmininkei Medzidai Kreso, - sakė teismo atstovė Manuela Hodzic. - Siuntėjo tapatybė tyrėjams žinoma, bet kol kas jos negalime atskleisti“.

Autonominio Bosnijos ir Hercegovinos regiono Serbų Respublikos valdžia birželį pagrasino surengti referendumą ir savo teritorijoje panaikinti teismo sprendimus. Serbai mano, kad karo nusikaltimus tiriantys Bosnijos valstybinio teismo rūmai yra prieš juos nusiteikę šališkai. Sprendimas rengti referendumą buvo atšauktas dėl Europos Sąjungos (ES) spaudimo. ES pažadėjo padėti vykdyti Bosnijos teismų reformas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų