REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos premjeras Vladimiras Putinas rugpjūčio 1 d. paragino baltarusius kovoti už susijungimą su Rusija.

REKLAMA
REKLAMA

„Nepaisant visų sunkumų, kurių kartkartėmis kyla, tarkim, ekonomikos, energetikos srityse, būtina įvertinti dabartinės šalies vadovybės, Aleksandro Lukašenkos pastangas – šalies prezidentas nuosekliai žengia integracijos su Rusija link“, – sakė jis jaunimo sąskrydyje Rusijoje.

REKLAMA

Pasak Rusijos vyriausybės vadovo, realus Baltarusijos ir Rusijos susijungimas ir visavertės vieningos valstybės suformavimas visiškai priklauso nuo Baltarusijos tautos valios.

V. Putinas taip pat paragino Baltarusijos piliečius, siekiančius jungtis su Rusija, už tai kovoti.

***

Baltarusijos prezidentas A. Lukašenka, pirmadienį priėmęs ministrą pirmininką Michailą Miasnikovičių, aptarė antroje rugpjūčio pusėje numatytą posėdį, kuriame dalyvaus šalies vyriausybė ir Nacionalinio banko valdyba.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak prezidento spaudos tarnybos, pasitarime bus nagrinėjami ekonomikos funkcionavimo klausimai, priimami rimti sprendimai dėl valiutinės ir ekonominės politikos šiais metais, taip pat nubrėžti uždaviniai 2012 metams.

Kaip skelbiama pranešime, planuojama priimti principinius sprendimus, kurie iš esmės nulems ekonominę Baltarusijos valstybės strategiją.

***

Politiniai kaliniai toliau verčiami rašyti malonės prašymus, negailint pažadų greitu laiku juos paleisti į laisvę.

Pastebėtina, kad administracija ir specialiosios tarnybos naudoja ne tik šiurkštų spaudimą, bet ir rinktinius metodus, tokius kaip mėginimus įtikinti juos per pačius artimiausius žmones, praneša ex–press.by.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pavyzdžiui, politinio kalinio Dmitrijaus Noviko motinai paskambino kažkoks žmogus – jos manymu, iš Bausmių vykdymo departamento arba iš Valstybės saugumo komiteto, – ir pasiūlė įtikinti sūnų parašyti šį prašymą.

Pasak Nataljos Novik, pašnekovas telefonu sakė jai, esą du kaliniai jau parašė tokį prašymą. Tačiau moteris tuo abejoja.

„Aš įsitikinusi, kad nė vienas politinis kalinys tokių prašymų nerašys“, – sakė N. Novik.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų