REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kelialapį į į 2012 metų Londono olimpines žaidynes užsitikrinusi Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės žvaigždė Laura Asadauskaitė tvirtino, kad dabar įtampos nebeliko.

REKLAMA
REKLAMA

Bilietą į olimpiadą L. Asadauskaitė iškovojo Didžiojoje Britanijoje vykusiose Europos pirmenybėse, kur užėmė penktąją vietą. Karjerą baigusio garsaus penkiakovininko Andrejaus Zadneprovskio 27 metų žmona surinko 5492 taškus.

REKLAMA

„Esu labai patenkinta, kad iškovojau kelialapį į olimpiadą. Norėjosi tai padaryti kuo anksčiau, kad vėliau nereikėtų sukti dėl to galvos. Dabar jau įtampos jokios nejaučiu ir galiu ramiai ruoštis“, – grįžusi į Lietuvą sakė L. Asadauskaitė.

Anot penkiakovininkės, jai nedaug trūko iki prizinės vietos. Nuo trečią vietą užėmusios ukrainietės Viktorijos Tereščiuk ją skyrė 44 taškai. „Galbūt ir medalį būčiau parvežusi, bet paskutinėje rungtyje kelis kartus nepataikiau į taikinį, – pasakojo ji.

REKLAMA
REKLAMA

Vos prieš kelis mėnesius į didįjį sportą grįžusi L. Asadauskaitė tvirtino, kad paskutinėje bėgimo ir šaudymo rungtyje daugelis sportininkų klumpa.

„Kalta įranga. Tie lazeriniai šautuvai kartais veikia, kartais stringa. Justinui Kinderiui dėl to ir nepasisekė. Man labiau patiko kulkinis šaudymas – rezultatai buvo daug geresni. Kažko federacija turi imtis, kitaip nežinau, kaip ten bus olimpiadoje“, – įspūdžiais dalijosi pajėgiausia Lietuvos penkiakovininkė.

Ji pasidžiaugė, kad visos kitose rungtyje sekėsi gerai. „O ypač plaukimas – pasiekiau geriausią savo rezultatą“, – teigė sportininkė. Dabar prasidės pasirengimas pasaulio čempionatui, kuris rugsėjo pradžioje vyks Maskvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

L. Asadauskaitė tvirtino, kad kelias savaites praleis treniruočių stovykloje Vengrijoje. „Skirsiu daug dėmesio plaukimui. Noriu, kad toks geras rezultatas išliktų“, – juokėsi ji.

Laura Asadauskaitė (nuotr. iš vaizdo įrašo)Laura Asadauskaitė (nuotr. iš vaizdo įrašo)

TIK FAKTAI

Rusijai atstovaujanti buvusi Lietuvos rinktinės narė Donata Rimšaitė (4888 tšk.) Europos čempionate užėmė 32-ąją vietą.

Kelialapius į olimpines žaidynes pelnė 2–9 vietas užėmusios penkiakovininkės, nes Europos čempionė vokietė L. Schoeneborn jau anksčiau buvo iškovojusi teisę vykti į Londoną. Atrankos varžybose dalyvavo 48 sportininkės.

Daugiau skaitykite:

L. Asadauskaitė – su sidabru, E. Krungolcas – su grasinimu paduoti į teismą

Penkiakovininkė L. Asadauskaitė: į olimpiadą patekti nebus sunku

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų