REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Radioelektroninės pramonės nepriklausomos profsąjungos aktyvistas Aleksejus Pavlovskis kreipėsi į Baltarusijos nacionalinės mokslų akademijos Kalbos ir literatūros institutą su prašymu paaiškinti prezidento žodžius.

REKLAMA
REKLAMA

„2011 m balandžio 26 d. per pokalbį su žurnalistais šalies prezidentas Aliaksandras Lukašenka pavadino Europos Komisijos pirmininką Žozė Manuelį Barozą (Jose Manuel Barroso) “ožiu„ ir pareiškė, kad Ukrainos vadovybei “netrūksta utėlėtumo„, - primena A. Pavlovskis. - Kadangi mokykloje per rusų ir baltarusių kalbos pamokas mes šių terminų ir pavadinimų nesimokėme, prašome pakomentuoti šiuos žodžius ir paaiškinti, ar A. Lukašenkos išsakytus žodžius priimtina naudoti paprastiems Baltarusijos piliečiams kreipiantis į valstybės vadovybę“, - prašoma laiške.

REKLAMA

„Naudodamasis proga“ mūrininkas A. Pavlovskis taip pat prašo kalbininkų pakomentuoti kitus A. Lukašenkos pasakymus: „utėlėmis aptekusios blusos“ (apie verslininkus) ir „atmatos, penktoji kolona“ (apie opoziciją).

„Kadangi šie terminai dažnai pasigirsta iš valstybės vadovo lūpų, prašau juos įtraukti į mokyklinės programos kursą arba išleisti specialųjį šalies prezidento A. Lukašenkos žodyną, nes įmonėse ir įstaigose vykdomas ideologinis darbas su piliečiais. Valdininkai nesugeba išaiškinti šių posakių tautai“, - rašo A. Pavlovskis.

REKLAMA
REKLAMA

Savo tolesnius veiksmus profsąjungos aktyvistas planuos atsižvelgdamas į atsakymą į laišką. „Jeigu jie atsakys, kad yra nekompetentingi, teks kreiptis į patį prezidentą. Jeigu parašys, kad žmonių adresu buvo pasakyta kažkas bloga ir nepriimtina, - kreipsiuosi į Ž. M. Barozą ir Viktorą Janukovyčių su prašymu suteikti man įgaliojimus atstovauti jų interesams teisme, kuriam bus paduotas ieškinys dėl jų garbės ir orumo įžeidimo. Jeigu Mokslų akademija atsakys, kad visi šie žodžiai - geri ir neužgaulūs, vadinasi, galima ir mūsų prezidentą taip vadinti“, - pareiškė laiško autorius agentūrai „BelaPAN“.

A. Pavlovskis taip pat atkreipė dėmesį į valdininkų ir viršininkų chamišką požiūrį į eilinius žmones. Ši problema, pasak jo, „vietomis labai paplitusi“, praneša „naviny.by“.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų