REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Likus dienai iki skolos „lubų“ didinimo termino, respublikonų kontroliuojami JAV Atstovų rūmai 269 balsų persvara prieš 161 pritarė biudžeto deficito sumažinimo 2,1 trilijono dolerių planui, kurį parengė Kongreso lyderiai ir JAV prezidentas Barackas Obama.

REKLAMA
REKLAMA

Tikimasi, kad Senatas pritars įstatymo projektui antradienį (19.00 val. Lietuvos laiku). Vėliau dokumentas bus įteiktas B. Obamai pasirašyti ir tik tada taps įstatymu.

REKLAMA

Dėl to, ar bus sulaukta Atstovų rūmų pritarimo, buvo abejojama iki pat paskutinių 15 minučių trukusio balsavimo akimirkų.

Nors 174 respublikonai pasisakė už pasiūlytą planą, 66 buvo prieš jį, todėl buvo reikalinga demokratų parama. Demokratų balsai pasidalijo perpus – 95 „už“ ir tiek pat „prieš“.

Atstovų rūmų pirmininkas Johnas Boehneris pastebėjo, kad galutinis rezultatas pateisina užsitęsusių derybų mėnesius.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal įstatymo projektą, skolos limitas bus padidintas iki 2013 m. imtinai, išlaidos bus mažinamos dešimt metų; be to, bus įsteigtas komitetas Kongrese, kuris iki lapkričio pabaigos parengs rekomendacijas dėl deficito mažinimo. Dokumente nėra punktų dėl mokesčių didinimo.

Šiuo metu labiausiai nerimaujama dėl to, ar pakaks šio susitarimo norint sulaikyti įtakingas reitingų agentūras nuo precedento neturinčio žinginio – aukščiausiojo JAV skolinimosi reitingo sumažinimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų