REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį baigė nagrinėti Kauno nusikalstamo pasaulio autoritetu tituluojamo Henriko Daktaro ir jo artimųjų bylą.

REKLAMA
REKLAMA

Nuosprendis šioje byloje bus skelbiamas kovo 29 dieną, pranešė teismo atstovė spaudai.

Apeliacinio teismo nagrinėtoje byloje H.Daktaras yra nuteistas už kauniečio Gintaro Kučio turto prievartavimą ir poveikį liudytojui, jo motina Jadvyga Daktarienė ir Vidas Antanas Glinskas nuteisti už poveikį liudytojui, o žmona Ramutė Daktarienė kaltinta dėl poveikio liudytojui.

REKLAMA

Pasak pranešimo, Vilniaus apygardos teismas pernai gruodį paskelbtame nuosprendyje nurodo, jog H.Daktaras prievartavo G.Kučio turtą, o vėliau jis ir jo artimieji reikalavo šio kauniečio ir jo žmonos keisti parodymus dėl 2005 metais įvykusio jo apšaudymo, kurio metu G.Kučys buvo sunkiai sužalotas.

Apygardos teismo sprendimu, H.Daktarui buvo skirta 2 metų 9 mėnesių laisvės atėmimo bausmė ir 10 tūkst. litų bauda, jo motinai - 5 tūkst. litų bauda, V.Glinskui - 12,5 tūkst. litų bauda.

REKLAMA
REKLAMA

H.Daktaro žmona R.Daktarienė pirmosios instancijos teisme buvo išteisinta, nepadarius nusikalstamos veikos. Iš H. Daktaro nukentėjusiems verslininkams buvo priteista po 20 tūkst. litų neturtinės žalos.

Apeliaciniame skunde Generalinės prokuratūros prokuroras prašo griežtinti bausmę H.Daktarui ir skirti jam 4 metus laisvės atėmimo, be to, prašo pripažinti kalta dėl poveikio liudytojui R.Daktarienę ir skirti jai 5 tūkst. litų baudą, o neturtinės žalos atlyginimą nukentėjusiesiems kauniečiams padidinti iki 50 tūkst. litų kiekvienam.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nukentėjusieji Apeliacinio teismo taip pat prašo griežtinti laisvės atėmimo bausmę H.Daktarui ir didinti neturtinės žalos atlyginimą iki 50 tūkst. litų kiekvienam.

Tuo tarpu nuteistasis V.Glinskas prašo mažinti jam paskirtos baudos dydį.

H.Daktaro advokatas Apeliacinio teismo prašo H.Daktarą išteisinti. Advokato teigimu, slapto sekimo metu daryti garso įrašai neįrodo H.Daktaro kaltės prievartavus nukentėjusiojo turtą, o jo kaltė byloje grindžiama tik G.Kučio parodymais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų