REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl dvi savaites trunkančio Graikijos taksistų streiko šalies turizmo pramonė patiria „nepakeliamą“ spaudimą, pirmadienį pareiškė šios srities atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

„Kreipiamės į taksi savininkus, prašydami parodyti bent jau santūrumą. Žala, su kuria gali tekti tvarkytis, yra tokia, kad jos greičiausiai nepavyks atitaisyti. Tai negali tęstis toliau“, – pirmadienį paskelbtame pareiškime teigia Heleninė kelionių ir turizmo agentūrų asociacija.

REKLAMA

Kita organizacija, Panheleninė viešbučių savininkų konfederacija, pridūrė: „Šovę sau į koją, galime mirtinai nukraujuoti.“

Graikijoje turizmo sektorius sudaro maždaug penktadalį per krizę nukentėjusios ekonomikos, praneša naujienų agentūra AFP.

Sekmadienį taksi savininkų sąjunga nusprendė tol tęsti streiką, kol vyriausybė sutiks sušvelninti numatomą liberalizavimą, leisiantį išduoti tūkstančius naujų licencijų taksistams.

REKLAMA
REKLAMA

Sąjungos nariai pirmadienį protestavo Salonikuose ir Patruose, blokavo pagrindinį greitkelį Atėnuose bei įvažiavimą į Kretos salos oro uostos. Policijai protestuotojus teko vaikyti ašarinėmis dujomis.

Graikijos policijos ministras taip pat ragino streiką baigti.

„Joks pilietis neturi teisės užtverti gatvių, uostų ir oro uostų. Šis partizaninis karas turi baigtis, ypač dabar, kai esame pačiame turizmo sezono įkarštyje“, – teigė piliečių apsaugos ministras Christosas Papoutsis.

Mobilizacija prasidėjo po to, kai birželį paskirtas naujasis transporto ministras atmetė planą, dėl kurio su sąjungomis buvo susitaręs jo pirmtakas. Pagal jį taksi licencijų skaičius būtų ribojamas pagal kiekvieno regiono gyventojų skaičių.

Šio reguliavimo panaikinimas yra viena iš struktūrinių reformų, kurias vykdyti šalį spaudžia tarptautiniai kreditoriai, Europos Sąjunga ir Tarptautinis valiutos fondas, mainais už Graikijai suteiktas paskolas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų