REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vladimiro Antonovo struktūra – investicinė grupė „Finasta“ ir kompanija „Almazintech“ –pretenduoja į vieną iš paskutinių didelių neišvystytų aukso telkinių Eurazijoje – Kirgizijos Jerome telkinį (jo rezervas apie 3 mln. uncijų).

REKLAMA
REKLAMA

„Almazintech“ generalinis direktorius Valerijus Kontratjevas dar pavasarį kreipėsi į Kirgizijos prezidentę Rozą Otunbajevą, kad kompanija kartu su „Finasta“ norėtų dalyvauti konkurse dėl aukso telkinio eksploatacijos, „Vedomosti“ žurnalistams tvirtino V. Kontratjevo pavaduotojas Nikolajus Medvedevas.

REKLAMA

„Finasta“ ruošiasi kurti aukso kasybą kontroliuojančią bendrovę, tvirtino „Vedomosti“ kompanijos valdybos narys Dmitrijus Ponomariovas. Aukso kainos ir toliau didės, įsitikinęs jis. Per metus šio metalo kainos išaugo 40 proc., praėjusios savaitės pabaigoje aukso uncija kainavo 1628 JAV dolerius.

Anot D. Ponomariovo, kontroliuojančios bendrovės įkūrimas „Finastai“ ir „Almazintech“ kainuos apie 400 mln. JAV dolerių, iš kurių maždaug 200 mln. dolerių kainuos licencija kasybos darbams Jerome telkinyje. Be šio telkinio partnerius domina ir aktyvai Azijoje ir Rusijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų