REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Darbo partijos frakcija mano, kad Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) ir Vyriausybės konfliktas dėl reikalavimo nutraukti 1,8 mln. litų vertės kelionių organizavimo sutartį su bendrove „Vestekspress“ yra beprasmis mokesčių mokėtojų pinigų švaistymas, bylojantis apie tai, kad ministras pirmininkas Andrius Kubilius nekontroliuoja procesų, vykstančių jo vadovaujamoje Vyriausybėje.

REKLAMA
REKLAMA

„Keista viešojoje erdvėje stebėti VPT ir Vyriausybės konfliktą, juk faktiškai VPT yra šios Vyriausybės dalis, mat ji yra pavaldi Ūkio ministerijai. Nesuprantama, kodėl klausimas dėl kelionių organizavimo konkurso negalėjo būti išspręstas taikiai, VPT nurodžius trūkumus, o Vyriausybei juos pašalinus. Užuot bendrai dirbdami savo darbą, Vyriausybė ir VPT žaidžia politinius žaidimus ir švaisto mokesčių mokėtojų pinigus. Manau, kad jeigu šio ginčo nepavyktų išspręsti iki rudens, būtų gerai priversti Ministrų kabineto narius vaikščioti į Briuselį pėsčiom“, - teigė Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys.

REKLAMA

Seimo Audito komiteto pirmininkė, Darbo partijos frakcijos narė Loreta Graužinienė už šio konflikto įžvelgia kovą dėl įtakos sferų pasidalinimo Ministrų kabinete. „Organizacijoje, kurioje darbas organizuojamas efektyviai ir kokybiškai, panašūs konfliktai nevyksta, juolab jie nėra sprendžiami viešai. Aš čia įžvelgiu pasipriešinimą tarp Ūkio ministerijos ir visos Vyriausybės - kol Premjeras važinėja dviračiu, kažkas nusprendė iš naujo padalinti įtakos sferas Vyriausybėje“, - sako L. Graužinienė.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų