REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio „Ekranas“ antradienį sieks geriausio rezultato klubo istorijoje – kelialapio į paskutinįjį UEFA Čempionų lygos atrankos etapą. Norint į jį patekti Lietuvos futbolo čempionams reikia Baltarusijoje nepralaimėti rungtynių su Barysavo BATE, praneša LFF.

REKLAMA
REKLAMA

Tikslas – įvartis svečiuose

Pirmoji komandų dvikova Panevėžyje baigėsi be įvarčių 0:0. Iniciatyvą didžiąją rungtynių dalį turėjo penkiskart iš eilės Baltarusijos čempionė BATE ekipa, tačiau rimtesnė grėsmė prie „Ekrano“ vartų kilo tik panevėžiečiams likus dešimtiese, kai rungtynių arbitras už pražangą aikštės viduryje pašalino serbą Marko Andželkovičių.

REKLAMA

Vis tik „Ekranui“ pavyko išsaugoti nulines lygiąsias, kurios teikia vilčių atsakomajai dvikovai. Baltarusijoje lietuviams užtektų rezultatyvių lygiųjų.  Prieš išvyką į Baltarusiją „Ekrano“ kapitono pareigas iš traumuoto Dainiaus Glevecko perėmęs Ignas Dedura buvo nusiteikęs optimistiškai.

„Nepraleidome įvarčio, tad komandų šansai liko tokie patys kaip ir prieš pirmąsias rungtynes. Mums reikia įmušti, ir jei tai padarysime, manau, kad tikrai pateksime į kitą etapą. Tai svarbiausios rungtynės visais aspektais galbūt ne tik šį sezoną, bet ir klubo istorijoje. Jei patektume toliau, būtų smagu ne tik patiems, bet ir visai Lietuvai“, - kalbėjo patyręs gynėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Sėkmės atveju „Ekranas“ patektų į UEFA Čempionų lygos atrankos atkrintamąjį (ketvirtąjį) etapą. Šio etapo nugalėtojai gauna teisę žaisti pagrindiniame turnyre, o nesėkmės atveju keliauja į UEFA Europos lygos grupių varžybas.

Lietuvos klubai dar nėra rungtyniavę UEFA klubinių grupių etapuose, o BATE komanda ten žaidė jau trejus metus iš eilės. 2008/09 metų sezoną – Čempionų lygoje, o pastaruosius du metus – Europos lygoje.

Komandos gretos praretėjusios

Į Baltarusiją pirmadienio ryte išvyko 18 „Ekrano“ futbolininkų. Komandai vis dar negali padėti gynėjas D.Gleveckas ir puolėjas Egidijus Varnas, M.Andželkovičius nežais dėl diskvalifikacijos, o neseniai ekipą papildęs Dramblio Kaulo Kranto jaunimo rinktinės narys Adama Fofana galės būti registruojamas tik kitam UEFA varžybų etapui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neaišku, ar rungtyniauti galės vienas ekipos lyderių R.Radavičius, kuris pirmose rungtynėse su BATE rungtyniaudamas gynybos krašte išsinarino ranką ir praleido šeštadienio A lygos rungtynes su „Šiauliais“.

Pastarąją dvikovą panevėžiečiai savo aikštėje laimėjo rezultatu 1:0 po A.Veličkos įvarčio pirmajame kėlinyje. „Gerai, kad iškovojome tris taškus, jie mums labai reikalingi. Galime toliau ruoštis artėjančioms rungtynėms su pozityviomis, teigiamomis emocijomis. Antradienį laukia sunkios rungtynės“, po mačo sakė „Ekrano“ treneris Valdas Urbonas.

REKLAMA

Jis pripažino, jog norėjosi per A lygos rungtynes duoti pailsėti pagrindinės sudėties žaidėjams, tačiau tam tiesiog nėra galimybių. „Neturime tiek daug žaidėjų. Palyginimui, BATE penktadienį Baltarusijos čempionate atstovavo tik trys futbolininkai, kurie rungtyniavo Panevėžyje. Mes atlikome tik tris pakeitimus.“

BATE ir „Ekrano“ rungtynės vyks antradienį, apie 5400 žiūrovų talpinančiame Barysavo miesto stadione, pradžia – 19 valandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų