REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Andersas Behringas Breivikas, įvykdęs dvigubą teroro aktą Norvegijoje, per pastarąją apklausą iškėlė sąlygas, kuriomis jis suteiktų tyrėjams informacijos apie pogrindines dešiniųjų grupuotes, rengiančias, anot jo, naujus išpuolius.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė pirmadienį Didžiosios Britanijos laikraštis „The Times“, teroristas pareikalavo paskirti jį Norvegijos ginkluotųjų pajėgų vyriausiuoju vadu. Jis taip pat reikalauja, kad karalius Haraldas V atsisakytų sosto ir kad atsistatydintų dabartinė Norvegijos darbininkų partijos (NDP) vyriausybė.

REKLAMA

Anot 32 metų A. B. Breiviko, Europoje yra daug teroristų kuopelių, iš jų dvi veikia Norvegijoje. Jis prisipažino norėjęs įvykdyti sprogdinimus karališkuosiuose rūmuose ir NDP būstinėje.

Anksčiau A. B. Breiviko advokatas Geiras Lippestadas per spaudos konferenciją neatmetė, kad jo ginamasis turi būti gydomas, o ne laikomas kalėjime. „Tai bus ilgas teismo procesas“, – sakė teisininkas. „Visi įvykiai rodo, kad jis yra psichinis ligonis“, – pažymėjo advokatas.

A. B. Breiviko nusikaltimai, kurių aukomis liepos 22–ąją tapo 76 žmonės, tiriami pagal straipsnį „terorizmas ir teroristinė veikla“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų