REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos teisingumo komisarė Vivjana Reding (Viviane Reding) stebėtojo teisėmis siūlo deleguoti Europos Komisijos atstovą į dvišalę Lietuvos ir Austrijos ekspertų darbo grupę, tiriančią įtariamojo Sausio 13-osios byloje Michailo Golovatovo neperdavimo aplinkybes.

REKLAMA
REKLAMA

Europos komisarė Lietuvos ir Austrijos teisingumo ministrams adresuotame laiške pabrėžė, kad Komisija tiesiogiai nesikiš į dviejų valstybių ekspertų atliekamą tyrimą, tačiau nori stebėti darbo grupės veiklą ir įvertinti visus šią situaciją nulėmusius aspektus, kurie gali būti svarbūs Europos Sąjungos piliečių interesams ateityje ginti bei teisinei bazei tobulinti.

REKLAMA

Komisarė dar kartą priminė, kad visos Europos Sąjungos šalys savo santykius pirmiausia privalo grįsti geranorišku ir glaudžiu bendradarbiavimu.

„Tai itin svarbu siekiant, kad Europoje vyrautų tarpusavio pasitikėjimas, kuris grindžiamas laisvės, saugumo ir teisingumo principų užtikrinimu“, - pranešime spaudai cituojama V. Reding.

Komisarė priminė, kad dar Sopote vykusios Europos teisingumo ir vidaus reikalų Tarybos metu pasveikino abiejų šalių iniciatyvą kartu išsiaiškinti visas šio įvykio aplinkybes, nes tai yra labai svarbu siekiant užtikrinti, kad tokie atvejai ateityje nepasikartotų nė vienoje iš Europos Sąjungos šalių.

REKLAMA
REKLAMA

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius, teigiamai vertindamas komisarės siūlymą dėl atstovo delegavimo, sako, jog tai rodo, kad Europa nelieka abejinga šiai situacijai, kuri įnešė dvejonių dėl esminių ES vertybių pamatų tvirtumo, ir toliau padės siekti, kad tokie atvejai ne tik būtų tinkamai įvertinti, bet ir užkardyti ateityje.

Penktadienį Europos komisarei buvo perduotas Lietuvos sutikimas įtraukti į darbo grupę Europos Komisijos atstovą. Dėl jo dalyvavimo sutikimą arba atsisakymą Komisijai iki šios dienos pabaigos dar turi pareikšti ir Austrija.

Darbo grupė, sudaryta iš abiejų šalių Generalinės prokuratūros bei Teisingumo ministerijų atstovų, ketvirtadienį, rugpjūčio 4 dieną, susitiks Austrijoje.

Eltos korespondentė Dalia Lenkauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų