REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugpjūčio 9 dieną, antradienį, kino centras „Multikino“ pradeda naująjį operų ir šokio spektaklių transliacijų sezoną, kurį atidarys Džiuzepės Verdžio opera „Nabukas“. Ją kino centras transliuos tiesiogiai iš vieno geriausiai išlikusių, didingo kraštovaizdžio apsupto, atviro Taorminos senovės graikų teatro Sicilijoje – opera įtraukta į vasarą vykstančio prestižinio Taormino meno festivalio programą.

REKLAMA
REKLAMA

„Opera „Nabukas“ – vienas nuostabiausių Verdžio parašytų kūrinių. Lietuvoje ji buvo viena populiariausių, tačiau jau dešimtmetį nerodyta ir labai laukiama“, – sako maestro Vytautas Juozapaitis, kurio vadovaujamas Vytauto Juozapaičio edukacinis kultūros ir meno centras tapo naujojo „Multikino“ sezono ambasadoriumi ir globėju.

REKLAMA

Operoje pagrindinį Babilono karaliaus Nabuko vaidmenį kuria vienas žymiausių pasaulio baritonų Juan Pons, kuris kaip kviestinis svečias pasirodo Milano „La Scala“, Niujorko „Metropolitan“, Londono „Covent Garden“, Paryžiaus, Ciuricho, Barselonos „Liceo“ ir kitų garsiausių operos teatrų scenose. Tuo tarpu Jeruzalės karaliaus sūnėno Izmaelio partiją atliks Massimiliano Chiarolla, išgarsėjęs lyrinio baritono vaidmenimis prestižiniuose Italijos teatruose, aukšto žydų dvasininko Zakarijaus – daugelio konkursų, tarp kurių – Luciano Pavarotti konkursas Filadelfijoje, laimėtojas italų bosas Francesco Ellero d'Artegna.

REKLAMA
REKLAMA

Naujajame „Multikino“ sezone meno mylėtojų taip pat laukia R. Vagnerio operos „Tristanas ir Izolda", Ch. Gounod – „Faustas“, V. A. Mocarto – „Don Giovanni“ ir kitų žymių operų transliacijos iš Milano „La Scala“, Paryžiaus, Barselonos „Gran teatre del liceu", Madrido „Real“ ir kitų garsiausių teatrų. Tarp operose vaidmenis atliksiančių solistų žiūrovai turės galimybę išvysti ir klausytis tokių operos grandų kaip Roberto Alagna, Elīna Garanča, Anna Netrebko ir Violetos Urmanos.

Be operų į „Multikino“ naujojo sezono repertuarą įtrauktas trijų žymiausių pasaulio tenorų Luciano Pavarotti, Plácido Domingo, José Carreras koncertas, kurį kino centras rodys jau rugsėjo mėnesį, taip pat baletai „Raymonda“, „Undinėlė“ bei „Mediterranea“ ir Antonio Gades trupės atliekami flamenko šokio spektakliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų