REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaliningrado pilietinės organizacijos, ekologiniai judėjimai ir opozicinės politinės partijos sukūrė plačią koaliciją, kuri aktyviai siekia surengti referendumą Kaliningrado srityje dėl naujos atominės elektrinės statybų.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai bus kalbama pirmadienį Seimo Europos informacijos biure vyksiančioje spaudos konferencijoje, kurios metu svečiai iš Kaliningrado pristatys prasidėjusių atominės elektrinės statybų už 10 kilometrų nuo Lietuvos sienos problematiką.

REKLAMA

Referendumo iniciatoriai užduoda valdžiai klausimus, kurie rūpi eiliniams srities gyventojams - saugumas, kaina ir tarifai, mokesčiai, priklausomybė nuo žaliavų, elektros pardavimai, tarša ir onkologija, reaktoriaus aušinimas, alternatyvios energetikos plėtra ir kita.

Aktyvistai stebisi, kad jų nuogąstavimai nerūpi Lietuvos pilietinei visuomenei, nes ekstremalios situacijos atveju didelė dalis Lietuvos teritorijos taps evakuacijos zona. Aktyvistai neslepia, kad jų iniciatyvą griežtais administraciniais metodais slopina Rusijos valdžia, tačiau jiems pavyko užregistruoti referendumo iniciatyvinę grupę, ir jie pradeda rinkti parašus.

Kaip žinoma, už 40 kilometrų nuo Vilniaus statoma Baltarusijos AE, o už 60 kilometrų nuo Tauragės ir Jurbarko - Kaliningrado AE.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų