REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant naujiems mokslo metams į savivaldybių socialinės rūpybos skyrius jau plaukia tėvų, prašančių nemokamo maisto mokyklose, prašymai.Planuojama, kad nuo rugsėjo nemokamai bus maitinama 160 tūkstančių mokinių. Socialiniai darbuotojai prašo tėvų nelaukti ir reikiamus dokumentus sutvarkyti kuo anksčiau, kad nereikėtų to daryti jau prasidėjus mokslo metams.

REKLAMA
REKLAMA

Sostinės Vileišio pagrindinėje mokykloje penktus metus dirbanti valgyklos vedėja sako, kad nemokamai maitinamų vaikų mokykloje vis daugėja, o šiemet esą bus dar daugiau.

REKLAMA

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos specialistai taip pat pastebi, kad nemokamai mokyklose valgančių moksleivių pastaraisiais metais daugėja. Užpernai taip maitinosi per 140 tūkstančių mokinių. Pernai jų skaičius padidėjo penkiais tūkstančiais, o šiemet, planuojama, nemokamai besimaitinančiųjų bus 160 tūkstančių.

Nemokamus pietus ir paramą mokymo reikmenims turi teisę gauti vaikai iš tų šeimų, kuriose vieno asmens pajamos nedidesnės nei 525 litai asmeniui. Vienkartinė išmoka mokyklinėms prekėms – 156 litai.

REKLAMA
REKLAMA

Tėveliai turi užpildyti prašymą ir pateikti pažymą apie savo pajamas per paskutinius tris mėnesius.

Vilniaus miesto socialinės paramos centro direktorė aiškina, kad dėl vaikų maitinimo į socialinės rūpybos skyrius tėveliai gali kreiptis jau nuo liepos 1-osios ir per visus mokslo metus.

„Raginam tėvelius kuo anksčiau pateikt dokumentus, jau jie gali tą ir daryti, nes jeigu nori gauti paramą mokymo reikmenims iki mokslo metų pradžios tai tikrai turėtų suskubti. Prašymus priimam iki spalio 1-os dienos. Gali kreiptis visus metus. Bet jei anksčiau kreipiasi, vaikas nuo rugsėjo pirmos dienos jau galėtų gauti maitinimą“, – sako Vilniaus socialinės paramos centro direktorė Solveiga Jankauskaitė.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos duomenimis, nemokamas mokinių maitinimas biudžetui kainuos daugiau nei 112 milijonų litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų