REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vandens gamintojos „Druskininkų Rasa“ iniciatyva atliktas reprezentatyvus tyrimas konstatavo, jog kas dešimtas Lietuvos gyventojas perka mineralinį vandenį kiekvieną dieną. Trečdalis Lietuvos gyventojų mineralinį vandenį įsigyja keletą kartų per savaitę.

REKLAMA
REKLAMA

Dažniausiai vandenį perka jaunimas

Atliktos apklausos metu paaiškėjo, jog iš viso net 60 proc. Lietuvos gyventojų perka mineralinį vandenį kartą per savaitę ir net dažniau. Parduotuvėse vandenį linkę įsigyti jauni žmonės – nuo 25 iki 34 metų. Jie yra didžiausi mineralinio vandens vartotojai. Vyresnio amžiaus žmonės vandenį vis dar geria iš čiaupo – trečdalis žmonių, kurių amžius siekia nuo 65 iki 74 metų, niekada neperka mineralinio vandens.

REKLAMA

Viena iš svarbiausių priežasčių, kodėl gerti natūralų mineralinį vandenį sveikiau nei gerti vandenį iš čiaupo, – cheminė sudėtis. Medicinos specialistai teigia, jog vartodami natūralų mineralinį vandenį gauname daugiau vertingų mineralinių medžiagų, reikalingų žmogaus organizmui. Vandenyje iš čiaupo mineralinių medžiagų negausu. Tiesiog geriame tokį vandenį, koks bėga.

„Lietuvoje vanduo iš čiaupo, lyginant su kitomis šalimis, gana švarus. Tačiau jį geriantys turėtų būti įsitikinę, kad vandenyje iš čiaupo nėra bakterijų, pavojingų žmogaus sveikatai. Natūralus mineralinis vanduo išgaunamas ir į pakuotę išpilstomas be sąlyčio su oru, kas apsaugo vandenį nuo mikrobiologinės taršos“, – pabrėžia vandens gamintojos specialistas.

REKLAMA
REKLAMA

Kai trūksta mineralų...

Tiek jaunam, tiek vyresnio amžiaus organizmui būtina užtikrinti reikalingų mineralų kiekį. Kiekvieną dieną yra netenkama nemažai druskų, mikroelementų, reikalingų palaikyti vandens apykaitą, nervų sistemos veiklą, raumenų aktyvumą,  virškinimo sulčių susidarymą ir kitas organizmo funkcijas. Atsiradus magnio, kalcio, kalio ar kitų medžiagų trūkumui, kyla miokardo infarkto, ūminio insulto, nervų sistemos sutrikimo, migrenos, dvylikapirštės žarnos ir skrandžio opaligės, gastrito, rėmens, plonųjų ir storųjų žarnų uždegimų vystymosi grėsmės.

Tačiau specialistai perspėja, kad tie, kuriuos kamuoja gastritas, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opaligė, gertų anglies dioksido neprisotintą natūralų vandenį. Vandenį rinktis reikėtų atidžiai, dėmesį atkreipiant į savo sveikatą. Jei vandenį pasirinksime tinkamai, galime pagerinti savo sveikatą, pasveikti nuo kai kurių ligų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų