REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dažnai keliaujant pamąstome apie skiepus. Yra daug nuomonių – verta skiepytis ar ne, tačiau darykime prielaidą, kad verta. Skiepijimas – vienas paprasčiausių būdų apsisaugoti nuo ligos.

REKLAMA
REKLAMA

Keliautojams rekomenduojama kreiptis likus 4-6 savaitėms iki išvykimo, kad spėtų susiformuoti imunitetas. Tačiau, net jei iki kelionės liko mažiau, galima skiepytis, nes kai kuriems skiepams reikia mažiau laiko. Bendros skiepijimo schemos nėra, kiekvienam keliautojui individualiai nustatoma, kokių skiepų jam reiktų.

REKLAMA

Vykstantiems į Airiją, Austriją, Čekiją, Daniją, Estiją, Islandija, Ispanija, Italiją, Kanadą, Kroatiją, Latviją, Lenkiją, Lietuvą, Norvegiją, Olandiją, Prancūziją, Slovakiją, Slovėniją, Suomiją, Švediją, Vokietiją nėra privalomų skiepijimo reikalavimų, tačiau suaugusiems rekomenduojami skiepai nuo difterijos, stabligės revakcinacija kas 10 metų.

Norintiems vykti į Portugaliją yra geltonojo drugio rizika. Iš vyresnių kaip 1 metų keliautojų, atvykstančių į Azorus, Madeirą ar šalia esančias teritorijas iš infekuotų teritorijų, reikalaujama skiepijimo nuo geltonojo drugio sertifikato. Sertifikato nereikia keliautojams, tranzitu vykstantiems per Funcal, Porto Santo ir Santa Maria. Suaugusiems rekomenduojama difterijos, stabligės revakcinacija kas 10 metų.

REKLAMA
REKLAMA

Vykstantiems į Afrikos Maroką taip pat nebūtina skiepytis, tačiau būna maliarijos susirgimų, kurios didelė rizika gegužės – spalio mėn. Kiti rizikos veiksniai – hepatitas A, vidurių šiltinė, hepatitas B, suaugusiems rekomenduojama difterijos, stabligės revakcinacija kas 10 metų.

Mėgstantiems Egipto saulę reikėtų žinoti, kad čia egzistuoja geltonojo drugio rizika. Labai nedidelė maliarijos rizika birželio – spalio mėn. Kiti rizikos veiksniai: hepatitas A, vidurių šiltinė, hepatitas B, poliomielitas, suaugusiems difterijos, stabligės revakcinacija kas 10 metų. Beveik tokios pačios taisyklės galioja vykstantiems į Maltą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvių mėgstamoje Turkijoje didžiausia maliarijos rizika yra pietrytinėje šalies dalyje, gegužės – spalio mėn. Nėra ko baimintis turistų numylėtuose vakariniuose ir pietvakariniuose šalies teritorijos dalyse. Yra vidurių šiltinės, stabligės, hepatito A ir B rizika, kas 10 metų reikalinga difterijos ir stabligės revakcinacija.

Jei neradote jums rūpimos šalies, išsamiau apie skiepus galite pasiskaityti Valstybiniame turizmo departamento puslapyje. http://www.tourism.lt/

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų