REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sureguliuoti krizę dėl valstybės skolos padėjo paprastų amerikiečių, kurie privertė politikus veikti, pozicija. Tai sekmadienį pareiškė JAV prezidentas Barakas Obama (Barack Obama).

REKLAMA
REKLAMA

„Labiausiai norėčiau padėkoti amerikiečių tautai, - sakė jis Baltuosiuose rūmuose. - Tai buvo jūsų balsai - jūsų laiškai, jūsų skambučiai, kurie šiomis dienomis privertė Vašingtoną veikti. Amerikiečių tautos balsas yra labai įtakingas“.

REKLAMA

B. Obama paskelbė, kad „dviejų partijų lyderiai abejuose rūmuose sudarė susitarimą, kuris leis sumažinti biudžeto deficitą ir išvengti nemokumo“.

Bet, kaip pažymėjo Amerikos prezidentas, darbas dar nebaigtas. „Aš noriu paraginti abiejų partijų narius artimiausiomis dienomis savo balsais paremti šį susitarimą, - pabrėžė jis. - Tai mums leis išvengti nemokumo, tai mums leis apmokėti sąskaitas, tai leis sumažinti mūsų deficitą“.

REKLAMA
REKLAMA

B. Obama informavo, kad susitarimas numato sumažinti valstybės išlaidas 1 trilijonu dolerių per artimiausią dešimtmetį.

Anksčiau šalys suderino 3 trilijonų dolerių vertės priemonių paketą, numatantį padidinti maksimalią leistiną valstybės skolos sumą.

Dabar šiam planui turi pritarti abeji Kongreso rūmai, po to jis bus pateiktas pasirašyti prezidentui. Tam liko tik dvi dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų