REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sieros rūgštimi apakinta ir subjaurota iranietė Ameneh Bahrami atleido savo skriaudėjui ir atsisakė atkeršyti jam tokia pat egzekucija, sekmadienį praneša „France Presse“, remdamasi valstybine Irano televizija.

REKLAMA
REKLAMA

2004 m. lapkritį ją fanatiškai įsimylėjęs Majidas Movahedis apipylė moters veidą rūgštimi, kai ši atsisakė už jo tekėti.

REKLAMA

Keršto 32 metų A. Bahrami siekė dar nuo 2004 metų. Po užsitęsusių teismų 2008 m. M. Movahedis buvo pripažintas kaltu. Teismas leido jai atkeršyti skriaudikui taip, kaip šis pasielgė su ja. Neįprastas nuosprendis, analogiškas kaltinamojo nusikaltimui, turėjo būti įvykdytas gegužę, bet buvo atidėtas neapibrėžtam laikui. Vėliau buvo paskelbta, kad nuosprendis bus įvykdytas sekmadienį.

„A. Bahrami paskutinę minutę dovanojo savo skriaudikui Majidui ir atsisakė savo teisės reikalauti keršto“, – vietos televizijos pranešimą cituoja agentūra.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal teismo sprendimą, A. Bahrami turėjo įlašinti po 5 lašus rūgšties į abi užpuoliko akis. Pastarajam turėjo būti suleista nuskausminamųjų. Tokį sprendimą teismas priėmė remdamasis islamo teisės nuostata „akis už akį, dantis už dantį“, kuri galioja kūno sužalojimo atvejais.

Anksčiau buvo skelbiama, kad pastaruoju metu Ameneh sulaukdavo daug skambučių iš užsienio žmogaus teisių gynėjų organizacijų, kurios reikalavo, kad ji atleistų savo skriaudėjui. Tačiau nukentėjusioji pareikšdavo, kad to daryti neketinanti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak prokuroro Jafaro Dolatabadi, jeigu egzekucija bus atšaukta, iš nusikaltėlio bus išieškota piniginė kompensacija.

Po 19 operacijų, kurias teko iškentėti A. Bahrami, ji iš dalies atgavo dešiniosios akies regėjimą 2007 metais, tačiau infekcija vėl ją apakino. 2008 metais moteris parašė knygą „Akis už akį“, kuri išleista Vokietijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų