REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Vilniaus meras Artūras Zuokas skelbia karą neleistinose vietose statomiems automobiliams ir nedrausmingiems jų šeimininkams. Seštadienį sostinės centre, Gedimino prospekte jis surengė parodomąją akciją – tankete pervažiavo ant dviratininkų tako paliktą automobilį „Mercedes-Benz“.

REKLAMA
REKLAMA

„Šią savaitę daug istorijų apie ne vietoje parkuojamus prabangius automobilius. Teko šį rytą vienam priminti kelių taisykles“, – taip savo „Facebook“ profilyje akcijos nuotraukas, dar pridėdamas šypsenėlės ženklą, pakomentavo A. Zuokas.

REKLAMA

Meras teigia pastebėjęs, kad neleistinose vietose statomi automobiliai tampa problema problema ne tik centre ir senamiestyje, bet ir kituose sostinės rajonuose. Šią savaitę jis buvo susitikęs su policijos komisaru, susitikime dėmesys skirtas būtent tokiems pažeidimams, rašo 15 min.lt.

A. Zuoko pasirinktas būdas kovoti su pažeidėjais  – automobilio sunaikinimas – interneto erdvėje sulaukė prieštaringų vertinimų. Pats sostinės meras pripažino, kad tai tebuvo surežisuota akcija, o drastiško metodo pasirinkimą aiškino taip: „Norint atkreipti dėmesį į problemas baudų neužtenka. /.../ Fluxiška akcija -provokacija labai gera priemonė socialiniam dialogui. Dažnai užmirštame, kas galima, o kas ne, kur ta riba, kurios nereikia peržengti. Ir baudos čia tik pasekmė.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų