REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pakistano pietvakarių Beludžistano provincijoje šeštadienį ginkluoti užpuolikai apšaudė automobilį, nužudė 11 musulmonų šiitų ir dar tris sužeidė. Apie įvykį pranešė policija, manoma, kad tai išpuolis dėl religinių įsitikimų.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp žuvusiųjų Beludžistano provincijos sostinėje Kvetoje buvo viena moteris. Dėl smurto Beludžistano provincijoje kaltinami Talibaną palaikantys sunitai kovotojai ir beludžai separatistai.

REKLAMA

Kvetos policijos vadas pasakojo, kad „automobilis važiavo pro autobusų stotelę, kai kitu automobilių važiavę užpuolikai pradėjo šaudyti“. Kitas pareigūnas sakė, kad išpuolis tikriausiai yra susijęs su religiniu fanatizmu, nes visi žuvusieji yra šiitai.

Dauguma pakistaniečių yra musulmonai sunitai, o šiitai sudaro apie 15 proc. gyventojų. Abi bendruomenės sugyvena daugiausia taikiai, bet kovotojai iš abiejų pusių rengia išpuolius ir per tris dešimtmečius išžudė tūkstančius žmonių.

Vos dieną prieš šį išpuolį aštuoni žmonės žuvo ir apie 25 buvo sužeisti per du atskirus sprogdinimo ir šaudymo išpuolius dviejuose Beludžistano rajonuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų