REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

NATO šeštadienį pranešė, kad Tripolyje susprogdino tris palydovines antenas, siekdama sustabdyti Libijos lyderio Muammaro Gaddafio „teroro transliacijas“, bet šalies valstybinės televizijos transliacija nenutrūko.

REKLAMA
REKLAMA

„Prieš keletą valandų NATO atliko tikslų antskrydį ir sunaikino tris antžeminius Libijos valstybinės televizijos palydovinius siųstuvus“, – sakė NATO atstovas Rolandas Lavoie.

REKLAMA

Tačiau Libijos televizijos transliacija nenutrūko.

NATO nuo kovo mėnesio pagal Jungtinių Tautų mandatą bombarduoja taikinius Libijoje ir bando nuversti M. Gaddafį. Atstovas sakė, kad televizijos siųstuvų bombardavimas susijęs su jų misija ginti civilius.

„Mūsų įsikišimas buvo būtinas, nes vyriausybė naudojo televiziją kaip neatskiriamą režimo komponentą, kuris skirtas sistemingai engti ir grasinti civiliams ir kurstyti išpuolius prieš juos“, – sakė R. Lavoie.

REKLAMA
REKLAMA

Atstovas pasakojo, kad NATO kruopščiai suplanavo puolimą. Jie ketino nutraukti valstybinės televizijos transliacijas, bet nesunaikinti šalies transliavimo infrastruktūros, kuri vėliau bus reikalinga.

Aktyviausios NATO narės, įskaitant JAV, Britaniją ir Prancūziją, reikalauja, kad M. Gaddafis pasitrauktų iš valdžios, ir pripažino sukilėlius kaip teisėtus Libijos gyventojų atstovus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų