REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį teismas nuspręs, ar tęsti suėmimo terminą vyriškiui, įtariamam turto prievartavimu bei grasinimu susporgdinti sostinėje esanį „Swedbanko“ pastatą.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį Vilniaus apygardos prokuratūros pareigūnas Paulius Jablonskas kreipėsi į teismą su prašymu tęsti suėmimo terminą Janui Kuirckiui, kuris birželio 29 dieną  grasino  susprogdinti „Swedbank“ pastatą bei reikalavo, kad bankas jam sumokėtų milijoną litų.

REKLAMA

„Paprašiau tęsti suėmimą dar trim mėnesiams, mat įtariamasis gali slapstytis ir kenkti tyrimui“, - portalui balsas.lt sakė P.Jablonskas.

Ar prašys teismo skirti psichiatrijos ekspertizę, prokuroras lakoniškai atkirto, jog sveikatos būklė viešai neaptarinėjama.

Birželio 29 dieną J.Kurickis nusiuntė elektroniniu paštu „Swedbanko“ darbuotojams laišką su raginimais pradėti dirbti ir sumokėti jam milijoną litų, jeigu jie nenori, kad pastatas sprogtų.

REKLAMA
REKLAMA

Evakavus darbuotojus, požeminiame garaže aptikas automobilis, naudojamas kaip sprogmens imitacija. Dar viename automobilyje aptiktas metalinis daiktas, panašus į bombą.

Pareigūnai apžiūrėjo visą pastatą ir tik po vidurnakčio operacija baigta.

Po kelių dienų policija Pilaitė šturmavo J. Kurickio butą.

Pareigūnai sulaikė tariamą banko sprogdintoją

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų