REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kriminalinis policijos biuras jau uždarė 15 tinklapių, kur skleidžiama informacija apie sprogmenų gamybą.

REKLAMA
REKLAMA

Kriminalinės policijos biuro komisaro pavaduotojas Andžejus Roginskis informavo, jog pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl tinklapiuose patalpintų "receptų", kaip pasigaminti bombą, kitą sprogmenį ar jo imitaciją.

REKLAMA

"Jau nutraukėmė 15 tinklapių, kur skleidžiama panaši infromacija, veiklą. Su Lietuvoje registruotais ir administruojamais dar galima susitarti, įspėti juos. Su veikiančiais užsienyje kiek daugiau problemų, tačiau padeda vietos policija", – tikino komisaras A.Roginskis.

Pasak jo, uždarytuose tinklapiuose skleistos instrukcijos, kaip panaudoti tą ar kitą medžiagą sprogmenims: "Visi receptai, beje, nukopijuoti iš kitų tinklapių. Juk ne paslaptis, jog uždarius vieną, atsiranda dvidešimt kitų. Elektroninę erdvę, kur suplaukia įvairi informacija, itin sudėtinga kontroliuoti".

REKLAMA
REKLAMA

Beje, pastebėjo komisaras, neseniai pasigaminęs sprogmens imitaciją bei grasinęs susprogdinti "Swedbanko" pastatą, esantį sostinės Konstitucijos prospekte, Janas Kurickis taip pat informacijos gauvo internete.

"Kontroliuojame ką galime ir kas įmanoma. Prašome žiniasklaidos ar visuomenės pagalbos. Juk tik taip įmanoma daryti įtaką jų veiklai", – tikino A.Roginskis.

Pasak jo, tinklapius dažniausiai kuria ir administruoja keli asmenys. Dažniausiai, tokio pobūdžio informaciją apie sprogmenis talpina iš smalsumo, įdomumo. Apklausiami kai kurių tinklapių administratoriai sakė net nemanę, jog kažkas rimtai pasinaudos jų duomenimis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot A.Roginskio, Lietuvoje dar nebūta tokių atvejų, kaip Norvegijoje, kad asmuo tokiais plačiais mastais veiktų, kaip A.Breivikas: "Nei socialiniuose tinkluose, nei kitur pamišėliškų idėjų nedaug".

Prieš kelis metus sustabdyta tinklapių, kur platinta informacija, kaip pasigaminti narkotinių medžiagų, veikla.

Pasigaminti bombą internete – vieni juokai?

Norvegijoje žudikas pagamino bombą iš trąšų

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų