REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panašu, kad švedų gamintoją „Saab“ užspaudę negandos nežada trauktis – pranešama, kad „Saab“ jau negali atsiskaityti su savo darbuotojais. Paprasčiau sakant, „Saab“ nustojo mokėti algas.

REKLAMA
REKLAMA

Tai jau ne pirmas kartas, kai „Saab“ darbuotojams sutrinka atlyginimo mokėjimas, tokių problemų būta dar prieš gerą mėnesį, tik tuo metu „Saab“ tikėjosi greito stebuklo iš Kinijos – tuo metu visi tikėjosi, kad labai greitai pavyks sukirsti rankomis su pasiryžusiais investuoti Kinijos finansininkais. Gamyklos konvejeris stovi jau nuo balandžio mėnesio, pati markė jau keletą mėnesių yra ties likvidavimo riba, tačiau švedai vis dar nepraranda vilties – didžiosios dalies darbuotojų atleisti dar niekas nežada. Beje, „Saab“ dirba apie 3,5 tūkst. darbuotojų, todėl šiuo metu kompanija visiems jiems turi mokėti už neplanuotas prastovas.

Šį mėnesį „Saab“ paskelbė, kad algas sumokėti gali tik pusei savo darbuotojų. Kompaniją dabar kamuoja nežinia, nes perspektyvos visiškai neaiškios – sandėris su investuotojais iš Kinijos vis dar yra strigęs derinimo su Kinijos valdžia dalyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų