REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujojo LNK serialo „Saldi nuodėmė“ filmavimui atiduotas visas Širvintų miestas. Serialo veiksmas vyksta mažame miestelyje, kuriame verda aistros ir įsižiebia meilės trikampiai, kur nedidelės, bet glaudžios bendruomenės gyvenime netrūksta nei nuoširdaus liūdesio, nei džiaugsmo. Tam reikėjo ypatingos vietos, tad kūrybinė komanda ieškojo gyvenvietės, kuri būtų vaizdinga, turėtų savą dvasią, gražią aplinką ir gamtą. Tam puikiai tiko Širvintų miestelis – Širvintų rajono savivaldybės ir seniūnijos centras, esantis 50 kilometrų nuo Vilniaus.

REKLAMA
REKLAMA

Nors filmavimas prasidėjo visai neseniai, aktoriai ir miestelėnai jau pateko į smagias situacijas. Pavyzdžiui, ilgakoję užsispyrėlę vaidinanti Ieva Šimukauskienė gavo pylos nuo vikaro Mariaus Tatulio. Pagal scenarijų Ievos Šimukauskienės vaidinama Liandra nusprendžia bėgti iš miestelio, tačiau tam prieštarauja ją savo namuose priglaudęs kunigas Povilas (aktorius Laimutis Sėdžius). Bemaldaudamas Liandrą pasilikti, kunigas patiria priepuolį ir apalpsta, o išsigandusi Liandra pripuola jam padėti. Šios scenos filmavimą pertraukė vikaras Marius Tatulis, davęs pastabą, jog ant šventoriaus su tokiais trumpais sijonais, kaip aprengta serialo veikėja, nevaikštoma. Aktoriai tuoj pat atsiprašė ir pažadėjo, jog tai nesikartos, o vikaras supratingai atleido šį prasižengimą -  mat toks jau scenarijus.

REKLAMA

Šis incidentas tik parodo, kad Širvintų gyventojai „Saldžios nuodėmės“ filmavimo komandą į savo miestelį priėmė noriai ir į mero prašymą kaip įmanoma pagelbėti kūrėjams žiūri labai atsakingai. „Gyventojai, pamatę greitosios pagalbos mašinas ar nematytą kunigą, dažnai stebisi, galvoja, kad kažkas iš tikrųjų nutiko: žmogų ištiko širdies smūgis, įvyko autoavarija ar nelaimingas atsitikimas, tačiau pamato kameras ir viską supranta“, - apie bendradarbiavimą su serialo „Saldi nuodėmė“ kūrėjais sako meras Vincas Jasiukevičius.

Serialo kūrėjai itin džiaugiasi gavę leidimą filmuoti Širvintose. Susitikime su Širvintų rajono savivaldybės meru Vincu Jasiukevičiumi serialo kūrėjai pažadėjo pabaigus filmuoti  surengti pristatymą Širvintų kultūros centre ir pakviesti miestelėnus į pirmosios serijos premjerą. Meras paprašė tik vieno  - kad būtų parodytos gražiausias miestelio vietos, kurių Širvintose tikrai nestinga. Nedidelis, tačiau jau ne vieną šimtą metų gyvuojantis miestelis gali pasididžiuoti klasicizmo ir baroko bruožų turinčia Širvintų Švento arkangelo Mykolo bažnyčia, miesteliui vardą suteikusia Širvintos upe ir tvenkiniu. Širvintos gyvena pagal savo unikalų pulsą ir sukuria puikią atmosferą serialo kūrimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų