REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos valdžia, paskyrusi į Nacionalinio banko vadovo postą Nadeždą Jermakovą, pademonstravo savo ketinimą tęsti administracinio valdymo politiką, pareiškė buvęs Nacionalinio banko vadovas Stanislavas Bogdankevičius.

REKLAMA
REKLAMA

„Mano nuomone, N. Jermakovos paskyrimas reiškia, kad iki tol valdžios vykdoma politika šimtu procentų bus tęsiama“, - sakė S. Bogdankevičius agentūrai "BelaPAN.

REKLAMA

Jis pabrėžė, kad susiklosčiusiomis aplinkybėmis Nacionalinio banko vadovo „karjera šimtu procentų priklauso ne nuo kokių nors privalumų ir teigiamų bruožų, o nuo vieno žmogaus - Aleksandro Lukašenkos noro šiame poste matyti savo žmogų, paklusnų, vykdantį bet kokius sprendimus“.

„Toks pasirinkimas palankus ne tam, kad reikia kažką daryti, bet tam, kad nieko daryti nereikia“, - teigia finansų analitikas Sergejus Čalas.

REKLAMA
REKLAMA

Be kita ko, trečiadienį A. Lukašenka pareiškė, kada artimiausiu metu bus priimtas galutinis sprendimas dėl bendro Baltarusijos rublio kurso.

Liepos 27 dieną vykusi tylioji protesto akcija buvo vangiausia, į ją susirinko mažiausiai žmonių. Ji buvo surengta nauju laiku (ne 19.00 val. o 13.00 val.) ir naujoje vietoje - stambiausiose miestų turgavietėse vietoj centrinių aikščių.

Minske akcija vyko Komarovskio turgavietėje, į kurią renginio pradžioje, kaip ir įprasta, susirinko daug žmonių. Turgavietės rajone aktyviai patruliavo milicijos darbuotojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip agentūrai „BelaPAN“ sakė vienas nuolatinių protesto akcijų dalyvių, šįkart į turgavietę susirinko gana daug žmonių, kurie reguliariai dalyvauja tokiose akcijose.

Incidentų akcijos metu neužfiksuota, žmonių nesulaikyta. Panašiai akcijos vyko ir kituose miestuose.

Nuo fiasko eilinį trečiadienį projekto koordinatorius išgelbėjo tik valstybinė žiniasklaida. Anksčiau paprastai nutylėdavusi apie „tyliuosius protestus“, dabar ji pranešė naujieną apie „revoliucionierių per socialinius tinklus“ akcijos nesėkmę.

Kai kurių ekspertų nuomone, koordinatoriai praleido momentą, kai pakilimo momentu buvo galima gražiai užbaigti šį ciklą: ačiū visiems, darome pertrauką, patausosime jėgas karštam rudeniui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų