REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusiais metais Prancūzijos futbolo žvaigždei Thierry Henry persikėlus rungtyniauti į Jungtines Amerikos Valstijas buvo tikėtasi, kad puolėjas padės Niujorko „Red Bulls" klubui tapti MLS lygos čempionais.

REKLAMA
REKLAMA

Nors T. Henry su 11 įvarčiu šiuo metu yra rezultatyviausias MLS lygos žaidėjas, kaip ir pernai, šį sezoną „Red Bulls„ žaidimas nežada nieko gero. JAV spaudoje pasirodė pranešimai apie tai, kad T. Henry JAV jaučiasi nelaimingas, tačiau iškart buvusį Londono „Arsenal“ lyderį užstojo buvusi Prancūzijos futbolo žvaigždė Marcelas Desailly.

REKLAMA

„Thierry buvo vienas geriausių žaidėjų, kada nors rungtyniavusių Anglijos futbolo lygoje, - kalbėjo M. Desailly. - Turite suprasti, kad jis neatvyko į MLS dėl pinigų. Prieš dešimt ar penkiolika metų man Thierry pasakojo, kad nori gyventi JAV. Jis man sakė, kad tai jo svajonė, atvykti čia, populiarinti futbolą ir tai jam buvo labai svarbu".

Sprendimas nenustebino

M. Desailly pridėjo, kad T. Henry sprendimas palikti Ispaniją ir persikelti gyventi į JAV jo visiškai nenustebino.

REKLAMA
REKLAMA

„Dar 1997 m. jis man sakė, kad jo ateitis yra JAV. Štai kodėl aš nebuvau nustebęs. Thierry patiko JAV gyvenimo stilius", - kalbėjo buvęs pasaulio ir Europos čempionas.

Praėjusį sezoną apmaudžiai atkrintamųjų varžybų pradžioje iškritusi „Red Bulls" šiemet vėl nedemonstruoja įspūdingų rezultatų.

Kol kas prancūzo vedama „Red Bulls" komandoje MLS lygos Rytų konferencijoje užima trečiąją vietą. Niujorko komanda šį sezoną iškovojo šešias pergales, patyrė penkis pralaimėjimus bei net 12 rungtynių baigė lygiosiomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

TIK FAKTAI

T. Henry per savo profesionalaus sportininko karjerą taip pat rungtyniavo „Monaco„, Turino „Juventus“, Londono „Arsenal„ ir „Barcelona“ klubuose.

33-ejų metų puolėjas iš viso 123 kartus atstovavo Prancūzijos rinktinei, kuriai pelnė 51 įvartį. T. Henry yra rezultatyviausias visų laikų Prancūzijos rinktinės žaidėjas.

2010 metų liepos 31 d. T. Henry debiutavo „Red Bulls" klube, kuriame rungtyniauja iki šiol.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų